jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Międzynarodowe Targi Spożywcze SIAL w Paryżu

Podsekretarz stanu Tadeusz Nalewajk 21 października br. przebywał z wizytą w Paryżu, gdzie odwiedził Międzynarodowe Targi Spożywcze SIAL 2014.

Podsekretarz stanu Tadeusz Nalewajk 21 października br. przebywał z wizytą w Paryżu, gdzie odwiedził Międzynarodowe Targi Spożywcze SIAL 2014.

Międzynarodowe Targi Spożywcze SIAL w Paryż (foto: ARR)
Międzynarodowe Targi Spożywcze SIAL w Paryż (foto: ARR)

Przeprowadził rozmowy z polskimi wystawcami i zapoznał się z prezentowaną przez nich ofertą. Rozmówcy podkreślali duże zainteresowanie polską ofertą i bardzo konkretny, biznesowy charakter prowadzonych rozmów.

Program pobytu wiceministra t. Nalewajka w Paryżu obejmował również wizytę na Międzynarodowej Giełdzie Rolno-Spożywczej Rungis, będącej największym na świecie rynkiem hurtowym świeżych towarów rolno-spożywczych. Giełda Rungis obsługuje 18 mln europejczyków, w tym 12 mln Francuzów i stanowi doskonałe miejsce na pozyskanie nowych odbiorców swoich produktów ze względu na stałą obecność importerów, hurtowników jak również przedstawicieli handlowych największych sieci dystrybucji we Francji. W trakcie wizyty na giełdzie Rungis podsekretarz stanu odwiedził tzw. „Polską Halę” oraz rozmawiał z przedstawicielami firmy, która zajmuje się sprzedażą polskich produktów na rynku francuskim.

Międzynarodowe Targi Spożywcze SIAL 2014 odbywają się w dniach 19-23 października br. w Paryżu. To jedne z największych i najbardziej prestiżowych targów na świecie poświęconych przemysłowi rolno-spożywczemu, sprzedaży detalicznej żywności oraz branży cateringowej. Stanowią również światowe forum prezentacji najnowszych produktów i trendów na rynku konsumenckim. Tegoroczna edycja targów zgromadziła 6300 wystawców z ponad 100 państw oraz ponad 150 000 zwiedzających z 200 państw. W programie Targów znalazło się szereg konferencji, debat oraz wywiadów poświęconych tematyce odżywania, zdrowia, zrównoważonego rozwoju, budowania relacji z klientem, innowacji i nowych trendów w branży.

W tegorocznej edycji targów wzięło udział ponad 180 firm z Polski reprezentujących najważniejsze branże sektora rolno-spożywczego. W hali nr 1 zorganizowane zostało stoisko narodowe z udziałem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Agencji Rynku Rolnego, Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji Zagranicznych oraz Agencji Rozwoju Mazowsza.

Na stoisku MRiRW pod hasłem „Polska Smakuje” zaprezentowane zostały produkty posiadające znak Poznaj Dobrą Żywność z 22 firm branży mleczarskiej, mięsnej, owocowo-warzywnej, alkoholowej, piekarniczo-cukierniczej. Dodatkowo w hali nr 6 można było odwiedzić wspólne stanowisko polskiej branży mięsnej zorganizowane przez Związek Polskie Mięso.