28-11-2016, 00:00
Jesień i nadchodząca zima to trudny czas dla naszego zdrowia. Mało słońca, leniwe popołudnia na kanapie i monotonne menu nie pozostają bez wpływu na układ immunologiczny, a przecież to on odpiera ataki wirusów kiedy wszyscy dookoła kichają. Kluczem do jego wzmocnienia jest odpowiednio skomponowana dieta, bogata w składniki mineralne i witaminy. Co jeść, by nasz organizm nie dał się zarazkom?
NA JESIENNĄ SŁOTĘ – ROZGRZEWAJĄCA ZUPA
Aksamitne i dobrze przyprawione, jesienne zupy to idealny sposób, by rozgrzać się od środka. Dobrze jeśli w jedną zupę uda nam się wkomponować kilka zwiększających odporność składników. Tak jak w przypadku Kremu marchewkowo-imbirowego z soczewicą, który znalazł się w książce „Apetyt na wege” i jest dostępny także na platformie Cookidoo®. Jakie właściwości mają poszczególne składniki tej wyjątkowej zupy?
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
SAŁATKA PEŁNA WITAMIN
Nie od dziś wiadomo, że sałatki to samo zdrowie (nie tylko dla dbających o linię). W sezonie jesienno-zimowym możemy pokusić się o równie ciekawe i wartościowe pod względem odżywczym co wiosną i latem połączenia np. z wykorzystaniem sezonowych produktów. świetną propozycją będzie np. Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem (także dostępna w książce „Apetyt na wege” oraz na platformie Cookidoo®). Jakie korzyści dla naszej odporności mają poszczególne składniki sałatki?
SAŁATKA Z FENKUŁU I KASZY BULGUR Z CYTRUSOWYM DRESSINGIEM
SKŁADNIKI NA 3 PORCJE
Cytrusowy dressing
Sałatka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Cytrusowy dressing
Sałatka
Podobne artykuły
Komentarze