jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Domowy, wegański majonez z fasoli marki Halina

Weganizm staje się coraz bardziej popularny, nie tylko z powodów ideologicznych, ale i zdrowotnych. Jednak przechodząc na dietę wegańską, często obawiamy się rezygnacji z ulubionych dodatków. Jednym z nich jest np. majonez, który na szczęście z łatwością możemy stworzyć we własnej kuchni, wystarczy jedynie zaopatrzyć się w fasolę marki Halina.  

Weganizm staje się coraz bardziej popularny, nie tylko z powodów ideologicznych, ale i zdrowotnych. Jednak przechodząc na dietę wegańską, często obawiamy się rezygnacji z ulubionych dodatków. Jednym z nich jest np. majonez, który na szczęście z łatwością możemy stworzyć we własnej kuchni, wystarczy jedynie zaopatrzyć się w fasolę marki Halina.    

Roślinnie i pysznie

Domowy, wegański majonez z fasoli marki Halina
Fasola Jaś Tyczny Duży marki Halina – składnik doskonałego, roślinnego majonezu.
Fot. „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k
.

Majonez wegański to idealna propozycja nie tylko dla osób będących na diecie roślinnej, ale i tych, które cierpią na uczulenia pokarmowe czy też podwyższony cholesterol.

Główny składnik tego popularnego dodatku stanowi biała fasola. W ofercie marki Halina znajdziemy, aż 3 jej rodzaje (Jaś Tyczny Duży, Jaś Piękny Karłowy i Drobną), które pozwolą nam stworzyć majonez nie tylko pełen wartości odżywczych, ale i pysznego smaku. Jego przygotowanie jest banalne proste wystarczy, że ok. 200 g namoczonej białej fasoli marki Halina (wraz z odrobiną zalewy) zmiksujemy na gładką masę, a następnie dodamy do niej 3-4 łyżki oleju rzepakowego oraz 2-3 łyżki musztardy.

Całość ponownie miksujemy, a na koniec doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Tak przygotowany majonez odstawiamy do lodówki, gdzie powinien chłodzić się przynajmniej około godziny.