google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza
    Kursy walut 15.12.2017
    1 USD
    3.5786
    0.007
    1 EUR
    4.2217
    0.0001
    1 CHF
    3.6227
    0.0083
    1 GBP
    4.8061
    0.0001
    1 RUB
    0.0608
    -0.0001
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Mazury HoReCa 2017 – wyzwania kulinarne

    Podczas targów branżowych Mazury HoReCa 2017 w Expo Mazury w Ostródzie odbędą się konkursy kulinarne dla profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. Właśnie ruszyły zapisy uczestników.

    Mazury HoReCa 2017 EXPO MAZURYDruga edycja konkursu Zielona Budka Master Challenge zgromadzi uczniów w dniu 25.04, a profesjonalistów w dniu 26.04.2017. Jej tematem będzie kreatywny deser lodowy skomponowany z lodów o smaku mascarpone z sosem z owoców leśnych, jednego dodatkowego smaku lodów Zielona Budka oraz wysokiej jakości produktu mlecznego firmy Debic. Sponsorami konkursu są: Zielona Budka, Debic i Gastro Magic Service, a patronem merytorycznym Fundacja Szefów Kuchni. Konkurs współorganizuje szef kuchni Hotelu Anders**** w Starych Jabłonkach, Ambasador Zielonej Budki, Pan Dariusz Struciński. Organizatorzy zapewniają nocleg wszystkim uczestnikom konkursu.

    W rosnące zainteresowanie Polaków mięsem gęsim i kaczym oraz zapomnianymi gatunkami drobiu wpiszą się doskonale dwa konkursy związane z mięsem drobiowym, współorganizowane przez Expo Mazury, Krajowy Związek Grup Producentów Drobiu i Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi. Tematem konkursu dla profesjonalistów „Gęsina w Restauracji” (25.04.2017) będzie udo gęsie i wątróbka gęsia, a uczniowie w konkursie „Drób na Polskim Stole” (26.04.2017) zmierzą się z filetem z kaczki i dowolnymi podrobami drobiowymi.

    Regulaminy konkursów, zasady zgłoszeń i formularze można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl.

    Prowadzącym targi Mazury HoReCa 2017 oraz odbywające się podczas nich konkursy kulinarne będzie jeden z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni w Polsce – Karol Okrasa. W strefie live cooking będą odbywać się też pokazy kulinarne znanych kucharzy.

    Kontakt w sprawie targów i zgłoszeń do konkursów:

    Nela Strucińska
    Dyrektor Projektu
    nela.strucinska@expomazury.pl
    tel. 601 610 377
     

    Źródło:
    EXPO MAZURY SPÓŁKA AKCYJNA
    Artykuł został dodany przez firmę

    EXPO MAZURY SPÓŁKA AKCYJNA

    Jesteśmy jednym z najnowocześniejszych obiektów targowo-konferencyjnych w Europie, drugim, co do wielkości w Polsce. Jesteśmy innowacyjni i ciągle się rozwijamy. Jesteśmy najlepszym miejscem dla Twojego eventu.

    » Zapoznaj się z ofertą firmy
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.