jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

SweetTARGi z nowymi atrakcjami

25-27 marca Katowice zaprezentują najnowsze światowe trendy w cukiernictwie, lodziarstwie i piekarnictwie, ale też rozsmakują w tym, co śląskie! VIII edycja SweetTARGów będzie pełna atrakcyjnych niespodzianek. Co przygotowaliśmy dla Was w tym roku?  

25-27 marca Katowice zaprezentują najnowsze światowe trendy w cukiernictwie, lodziarstwie i piekarnictwie, ale też rozsmakują w tym, co śląskie! VIII edycja SweetTARGów będzie pełna atrakcyjnych niespodzianek. Co przygotowaliśmy dla Was w tym roku?

SweetTARGiŚniadanie Mistrzów

Przez cały weekend na scenie głównej targów, przy wielkanocnym stole, zagoszczą śląscy mistrzowie. Przy dobrej kawie o tradycjach rodzinnych opowiedzą Emilia Kristof, Tadeusz Bączkowicz oraz Krzysztof Wysłucha. W niedzielę  gośćmi będą: biopiekarz Bogdan Smolorz, Anna Berezowska oraz Tomasz Nowak, dla których tradycja jest punktem wyjścia do tworzenia nowej jakości. Spotkania poprowadzą śląscy cukiernicy ze Sweet Team Poland: Renata Martyna i Łukasz Wylenżek.

Smaczne fuzje w duetach lub solo

Będziemy łamać kanony, łączyć smaki w innowacyjny, ale jakże smaczny sposób! Sugarcrafterka Kinga Jakimowicz i cukiernik Paweł Górny stworzą wspólną dekorację z masy cukrowej i czekolady plastycznej. Technolodzy Tomasz Szypuła i Łukasz Parzymski przełamią standardy w deserach lodowych. Krzysztof Polok i Wojciech Makselon (Colorfood) zaprezentują techniki kuchni molekularnej w cukiernictwie. W sztukę tworzenia modnych hybryd wciągnie nas Maria Łapa, a Dominika Muchalska zdradzi swój sposób na „legalne” słodycze.

Rekordy Polski na Śląsku!

Już w sobotę śląsko-małopolskie trio cukierników: Damian Wiśniewski (Creative Pastry Chef), Łukasz Parzymski (Master Martini) i Teresa Trzaskalik (AKO) będzie ustanawiać rekord Polski na najwyższą rzeźbę z czekolady plastycznej. Rzeźba ponad 2,5-metrowego japońskiego smoka ma być w całości wykonana ręcznie. Cukierników wspierają Partnerzy: Master Martini oraz AKO. Z kolei w poniedziałek zaplanowaliśmy rekord z udziałem dzieci i młodzieży na największą liczbę udekorowanych babeczek wielkanocnych. Tę akcję wspiera Emilia Kristof Firma Rodzinna z Rybnika.

Strefa sugarcraftingu

Na zaproszenie Kingi Jakimowicz - organizatorki festiwalu oraz redaktor naczelnej Mistrza Dekoracji, przybędą do niej specjalni goście, którzy opowiedzą o najnowszych trendach oraz technikach dekorowania tortów.

Spotkanie dla Kobiet Branży i Warsztaty Młodego Przedsiębiorcy

Kobiety coraz śmielej torują dla sobie miej¬sce w  branży piekarsko-cukierniczej, coraz mocniej nadają jej ton, ale też płacą wysoką cenę za swój sukces. To właśnie paniom związanym z cu-kiernictwem, piekarstwem, lodziarstwem, dekoratorstwem cukierniczym poświęcone jest kolejne, czwarte już Spotkanie dla Ko¬biet Branży, czyli warsztaty rozwoju osobi¬stego prowadzone przez Alinę Śmiłowską. Nowa edycja wraca do Katowic z nowymi wyzwaniami. Tym razem na warsztat pój¬dą kobiece słabości, które można i warto przerobić na silnego sojusznika.

Alina Śmiłowska poprowadzi również swój nowy autorski projekt „Warsztaty Młodego Przedsiębiorcy”, adresowany do uczniów kształcących się w zawodzie piekarza i cukiernika. Warsztaty mają rozbudzić w młodych ludziach nie tylko kreatywność, przedsiębiorczość, ale też nauczyć efektywnej pracy w grupie.

Pozytywne rywalizacje

Po raz drugi na SweetTARGach będziemy oglądać zmagania młodych cukierników podczas Ogólnopolskiego Konkursu Cukierniczego dla Szkół „Zdrowo – smacznie – artystycznie”. Prawdziwą ucztę dla miłośników kawy zapewnią Mistrzostwa Polski Barista oraz Coffee in Good Spirit. Codziennie będzie można podziwiać pokazy Śląskiej Szkoły Baristów!

Będzie ciekawie, zaskakująco i ze smakiem. Zapraszamy na 8. SweetTARGi do Katowic!

Link do rejestracji uczestnictwa w targach: http://www.sweettargi.abilet.pl/