Tutaj jest lista wybranych przez Ciebie firm, do których trafi Twoje zapytanie.Aby dodać firmę do listy przejdź do katalogu firm / produktów lub skorzystaj z wyszukiwarki. Wybierz z listy odhaczając pola z lewej strony pod nazwą firmy/produktu.
Dodawaj ogłoszenia, składaj zapytania, promuj swoją Firmę. Jedno konto w systemie vManager pozwala na zarządzanie usługami
na wszystkich portalach Grupy Vertica.pl.
Wielkanocna strucla biszkoptowa z makiem i bakaliami
20-03-2017, 00:00
Wielkanocna strucla biszkoptowa z makiem i bakaliami – przepis
Wielkanocna strucla biszkoptowa z makiem i bakaliami – przepis
Strucla biszkoptowa z makiem i bakaliami to idealna propozycja na wielkanocny stół.
Fot.VOG Polska Sp. z o.o.
Składniki:
Nadzienie
400 g maku mielonego BackMit
400 ml mleka
200 g rodzynek Kresto
100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej Gold Pack
100 g migdałów tartych BackMit
100 g czereśni kandyzowanych Gold Pack
1/2 szklanki cukru
olejek rumowy (kilka kropli)
100 g masła
1 łyżka oleju Rapso
Ciasto
3/4 szklanki* mąki tortowej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
3 łyżki oleju Rapso
1/2 szklanki cukru
2 łyżki cukru waniliowego
szczypta soli
Lukier
1 białko
2 łyżki soku z cytryny
cukier puder
* 1 szklanka = 250 ml
Wykonanie
Mleko zagotuj, dodaj cukier – wymieszaj. Do gotującego mleka dodaj mak (1 łyżkę maku odłóż na potem), bakalie, masło, aromat. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu aż mak wchłonie mleko. Odstaw do przestudzenia.
Oddziel białka od żółtek. Dodaj sól i ubij na sztywną pianę. Dodawaj stopniowo, w 3–4 porcjach cukier wymieszany z cukrem waniliowym, cały czas ubijając.
Dodaj żółtka, olej, zmiksuj.
Mąkę przesiej i dodaj do jajek, dokładnie wymieszaj.
Blachę (z wyposażenia kuchenki) wyściel papierem do pieczenia. Przełóż ciasto na całej blasze. Piecz w nagrzanym do 170°C przez 10–12 minut, do delikatnego zarumienienia.
Po wyciągnięciu blachy z ciastem z piekarnika przełóż je delikatnie na wilgotną ściereczkę. Najłatwiej to zrobić przykrywając ciasto ściereczką, i energicznie odwracając na stół.
Ostrożnie ściągnij papier i delikatnie, jeszcze gorące ciasto zroluj w roladę. Odstaw do przestudzenia.
Biszkopt rozwiń i wyłóż mak z bakaliami, zostawiając 1–2 cm ciasta na brzegach bez maku. Roladę ponownie zwiń, najlepiej przy pomocy ściereczki, na której leży ciasto.
Roladę zawiń ściśle w folię spożywczą i przełóż, najlepiej na noc do lodówki.
Przygotuj lukier. Białko delikatnie spień przy pomocy rózgi. Dodaj sok z cytryny oraz stopniowo, aż do uzyskania nam odpowiadającej gęstości lukier. Na koniec dodaj do niego łyżeczkę maku.
Roladę wyciągnij z lodówki, zdejmij folię, oblej lukrem, a na jej wierzch połóż kandyzowane czereśnie.
W naszym serwisie możesz złożyć zapytanie do wielu firm.
Zapytanie możesz wysłać bezpośrednio do firmy lub o wybrany produkt a nawet całą kategorię produktów.
Poniżej w kilku krokach pokazujemy jak wysłać zapytanie.
1. Skorzystaj z wyszukiwarki wpisując czego szukasz.
2. Zaznacz na liście wyniku wyszukiwania wybrane pozycje.
3. Twój wybór będzie pokazany w górnym pasku portalu. Najedź myszką i kliknij.
4. Następnie kliknij przycisk „Wyślij zapytanie do firm”.
5. Jeżeli nie jesteś zalogowany to włączy się strona z możliwością wyboru w jaki sposób chcesz korzystać z serwisu.
6. Włączy się formularz składania zapytania.
Miejsca, do których składasz zapytania zostały podzielone na zakładki. Na czerwono podświetlone są liczby wybranych firm, produktów itd. Tutaj możesz jeszcze dokonać zmian wyboru.
Wpisz swoje zapytanie, podaj dane kontaktowe i wyślij.
7. My roześlemy Twoje zapytanie do wybranych przez Ciebie firm, a Ty czekaj na odpowiedzi.
Przedstawiamy tutaj informacje dotyczące sposobu i celu wykorzystania plików cookies oraz możliwości określenia przez użytkownika warunków przechowywania lub uzyskiwania przez nas dostępu do plików cookies za pomocą ustawień przeglądarki.
Cookies to małe pliki tekstowe, które są przechowywane na komputerze użytkownika podczas odwiedzania stron internetowych. Pomagają poznać działania użytkownika na stronie i dowiedzieć się jakie informacje go interesują.
W wielu przypadkach aplikacje służące do przeglądania stron internetowych domyślnie mają ustawioną możliwość przechowywania plików cookies na komputerze użytkownika. W każdym momencie użytkownik przeglądarki internetowej ma możliwość zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies przez przeglądarkę albo informować o ich każdorazowym zamieszczeniu na urządzeniu użytkownika.
Poniżej zamieściliśmy linki do informacji o możliwości i sposobach obsługi plików cookies, które są dostępne w ustawieniach popularnych przeglądarek internetowych.
Należy zwrócić uwagę iż ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach naszych portali.
Pliki cookies zamieszczane są w urządzeniu końcowym użytkownika portalu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z nami reklamodawców oraz partnerów.
Możesz zdecydować jakie pliki cookies mamy zapisywać:
Niezbędne pliki cookie
Te pliki cookie są niezbędne do działania strony i nie można ich wyłączyć. Służą na przykład do utrzymania informacji o wybranym mieście, które ma być uwzględniane podczas wyszukiwania firm/produktów.
Analityczne pliki cookie
Te pliki cookie pozwalają liczyć wizyty i źródła ruchu. Dzięki tym plikom wiadomo, które strony są bardziej popularne i w jaki sposób poruszają się odwiedzający stronę. Te informacje pomagaj nam w ulepszaniu funkcjonowania i dostosowania serwisów do potrzeb Użytkowników. Wszystkie informacje gromadzone przez te pliki cookie są anonimowe.
Reklamowe pliki cookie
Reklamowe pliki cookie mogą być wykorzystywane za pośrednictwem naszej strony przez naszych partnerów reklamowych. Służą do budowania profilu Twoich zainteresowań na podstawie informacji o stronach, które przeglądasz, co obejmuje unikalną identyfikację Twojej przeglądarki i urządzenia końcowego. Jeśli nie zezwolisz na te pliki to wyświetlane reklamy nie będą oparte na Twoich zainteresowaniach.