jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Polskie Normy dotyczące branży spożywczej - kwiecień 2017

Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej - kwiecień 2017

Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej

- kwiecień 2017


PN-EN ISO 6579-1:2017-04 - wersja angielska

Data publikacji: 04-04-2017

Mikrobiologia łańcucha żywnościowego -- Horyzontalna metoda wykrywania, oznaczania liczby i serotypowania Salmonella -- Część 1: Wykrywanie Salmonella spp

Zakres

Niniejszy dokument określa horyzontalną metodę wykrywania Salmonella. Ma on zastosowanie do:
— produktów przeznaczonych do spożycia przez ludzi i żywienia zwierząt;
— próbek środowiskowych pobranych w obszarze produkcji i obrotu żywności;
— próbek pobranych na etapie produkcji pierwotnej, takich jak kał zwierzęcy, kurz, wymazy.

Dzięki niniejszej horyzontalnej metodzie większość serotypów Salmonella może być wykryta. Do wykrywania pewnych określonych serotypów, mogą być potrzebne dodatkowe etapy hodowli. Procedurę dla Salmonella Typhi i Salmonella Paratyphi, opisano w Załączniku D.
Selektywno-namażająca zmodyfikowana półpłynna pożywka namnażająca agarowa Rappaport-Vassiliadis (MSRV) przeznaczona jest do wykrywania wykazujących ruch Salmonella, a w związku z tym nie jest odpowiednia do wykrywania niewykazujących ruchu szczepów Salmonella.

 

PN-EN ISO 6320:2017-04 - wersja angielska

Data publikacji: 14-04-2017

Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce -- Oznaczanie współczynnika załamania światła

Zakres

W niniejszym dokumencie określono metodę oznaczania współczynnika załamania światła w olejach i tłuszczach roślinnych oraz zwierzęcych.

Mleko i przetwory mleczne (lub tłuszcz pochodzący z mleka i produktów mlecznych) są wyłączone z zakresu niniejszego dokumentu.


Zestawienie zostało opracowane przez Redakcję Jedzenie.info.pl
na podstawie ogólnodostępnych informacji publikowanych przez PKN.