jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Słoikowa sałatka z sosem jogurtowo-majonezowym

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Słoikowa sałatka z sosem jogurtowo-majonezowymSkładniki:

  • Jogurt naturalny od OSM Piątnica 4 łyżki
  • majonez 1 łyżka
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Ulubione warzywa i dodatki typu:

  • fasolka czerwona konserwowa
  • grillowany filet z kurczaka pokrojony w kostkę
  • pomidorki koktajlowe
  • pomidory suszone pokrojone w paseczki
  • rukola
  • roszponka
  • cebula czerwona pokrojona w półkrążki
  • papryka świeża pokrojona w paseczki
  • marchewka pokrojona w cieniutkie słupki
  • dynia świeża pokrojona w cieniutkie słupki Itp.

Wykonanie:

  1. Połączyć jogurt naturalny z majonezem i dodać przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
  2. W słoiku o pojemności ok. 650 ml układać warstwami wszystkie składniki, zaczynając najpierw od sosu. Następnie układać te, które nie chłoną wilgoci np. fasolka, kurczak, marchew, dynia, pomidorki, sałaty itp.

Smacznego!