google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 22.01.2018
    1 USD
    3.4036
    0.0042
    1 EUR
    4.1696
    -0.0054
    1 CHF
    3.5472
    -0.0104
    1 GBP
    4.7304
    0.0003
    1 RUB
    0.0602
    0.0001
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Świąteczny filet z sandacza w sosie holenderskim z serkiem topionym

    Przepis poleca Robert Muzyczka, ekspert kulinarny MSM Mońki

    Świąteczny filet z sandacza w sosie holenderskim z serkiem topionym

    Świąteczny filet z sandacza w sosie holenderskim z serkiem topionym

    Składniki:

    • 500 g filetu z sandacza
    • 2 łyżki masła klarowanego
    • 2 łodygi selera naciowego
    • 2 łyżki masła
    • 300 g serka topionego z papryką MSM Mońki
    • 200 ml mleka
    • 3 żółtka
    • sól i pieprz do smaku
    • pieprz czerwony w ziarnkach

    Wykonanie:

    1. Rybę wyporcjować, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie usmażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoty kolor.
    2. Seler naciowy pokroić w małe kawałki i poddusić na maśle, na wolnym ogniu 5-6 minut. Dodać serek topiony. Mleko połączyć z żółtkami rózgą kuchenną lub mikserem, dodać do selera z serkiem i często mieszając doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    3. Na talerze wyłożyć sos, a na sos gorącego sandacza. Oprószyć rozgniecionym w dłoniach czerwonym pieprzem.

    Smacznego!
     

    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.