jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Wędzona pierś z kaczki w pomarańczach

Wędzona pierś z kaczki w pomarańczach to pyszna propozycja na uroczystą kolację.

Wędzona pierś z kaczki w pomarańczach to pyszna propozycja na uroczystą kolację.

Wędzona pierś z kaczki w pomarańczach

Składniki (dla 2 osób):

  • 2 mniejsze wędzone piersi z kaczki
  • 100 ml Sunquicka Pomarańcza
  • 25 ml oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
  • 3 łyżki soku z cytryny Limmi
  • 3 łyżki octu balsamicznego z Modeny Ponti
  • 10 g szczypiorku
  • 3 pomarańcze
  • 50 g suszonych śliwek
  • 1 cebula (czerwona)
  • 75 g mrożonych czarnych lub/i czerwonych porzeczek
  • 25 ml syropu z czarnej porzeczki
  • łyżka octu winnego czerwonego

Wykonanie:

  1. Przygotuj sos zagotowując porzeczki i z syropem z czerwonej porzeczki i octem winnym. Pozostaw na lekkim ogniu, aż zgęstnieje.
  2. Posiekaj bardzo drobno czerwoną cebulę i szczypiorek.
  3. Obierz i wyfiletuj pomarańcze, przekrój na mniejsze cząstki. Zmieszaj je ze śliwkami, cebulką, szczypiorkiem oraz sokiem z cytryn Limmi.
  4. Piersi z kaczki zamarynuj w Sunquicku zmieszanym z oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Pokrój je na cienkie plastry.
  5. Podawaj polane sosem porzeczkowym w towarzystwie pomarańczowej sałatki.

Smacznego!