google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 22.01.2018
    1 USD
    3.4036
    0.0042
    1 EUR
    4.1696
    -0.0054
    1 CHF
    3.5472
    -0.0104
    1 GBP
    4.7304
    0.0003
    1 RUB
    0.0602
    0.0001
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Wędzona pierś z kaczki w pomarańczach

    Wędzona pierś z kaczki w pomarańczach to pyszna propozycja na uroczystą kolację.

    Wędzona pierś z kaczki w pomarańczach

    Składniki (dla 2 osób):

    • 2 mniejsze wędzone piersi z kaczki
    • 100 ml Sunquicka Pomarańcza
    • 25 ml oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
    • 3 łyżki soku z cytryny Limmi
    • 3 łyżki octu balsamicznego z Modeny Ponti
    • 10 g szczypiorku
    • 3 pomarańcze
    • 50 g suszonych śliwek
    • 1 cebula (czerwona)
    • 75 g mrożonych czarnych lub/i czerwonych porzeczek
    • 25 ml syropu z czarnej porzeczki
    • łyżka octu winnego czerwonego

    Wykonanie:

    1. Przygotuj sos zagotowując porzeczki i z syropem z czerwonej porzeczki i octem winnym. Pozostaw na lekkim ogniu, aż zgęstnieje.
    2. Posiekaj bardzo drobno czerwoną cebulę i szczypiorek.
    3. Obierz i wyfiletuj pomarańcze, przekrój na mniejsze cząstki. Zmieszaj je ze śliwkami, cebulką, szczypiorkiem oraz sokiem z cytryn Limmi.
    4. Piersi z kaczki zamarynuj w Sunquicku zmieszanym z oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Pokrój je na cienkie plastry.
    5. Podawaj polane sosem porzeczkowym w towarzystwie pomarańczowej sałatki.

    Smacznego!

    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.