google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 22.01.2018
    1 USD
    3.4036
    0.0042
    1 EUR
    4.1696
    -0.0054
    1 CHF
    3.5472
    -0.0104
    1 GBP
    4.7304
    0.0003
    1 RUB
    0.0602
    0.0001
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Risotto z owocami morza

    Ryż do risotto marki Halina połączony z owocami morza to propozycja na pyszny i wartościowy posiłek.

    Risotto z owocami morza
    Risotto z ryżem marki Halina
    Fot. „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

    Składniki:

    • 350 g mieszanki owoców morza
    • 200 g ryżu do risotto marki Halina
    • 2 szklanki bulionu
    • 4 łyżki masła
    • 3 łyżki posiekanej cebuli
    • 2-3 ząbki czosnku
    • 2 łyżki tartego parmezanu
    • sok z cytryny
    • sól, pieprz
    • natka pietruszki

    Wykonanie:

    3 łyżki masła rozgrzać w dużym rondlu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażać aż się zeszkli. Dodać ryż do risotto marki Halina i mieszać do wchłonięcia się tłuszczu. Następnie dodawać stopniowo bulion, mieszając aż każda jego porcja zostanie wchłonięta. Całość gotować przez ok. 20 min., cały czas mieszając. Mieszankę owoców morza opłukać, posiekać czosnek. Na rozgrzaną patelnię wrzucić łyżkę masła, dodać owoce morza z czosnkiem, skroplić sokiem z cytryny i smażyć przez ok. 15 min. Do gotowego ryżu dodać owoce morza oraz pieprz i sól, wymieszać. Serwować posypane parmezanem i natką pietruszki.

    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.