jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Pizza ziemniaczana

Pizza ziemniaczana to pyszna i sycąca propozycja, która idealnie sprawdzi się w trakcie karnawałowych przyjęć

Pizza ziemniaczana to pyszna i sycąca propozycja, która idealnie sprawdzi się
w trakcie karnawałowych przyjęć.

Pizza ziemniaczana

Składniki:

Ciasto:

  • 1 kg obranych ziemniaków
  • 3 łyżki świeżego tymianku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Extra Vergine OLITALIA
  • sól himalajska
  • pieprz świeżo mielony

Farsz:

  • 1 kg pieczarek
  • 300 g kiełbasy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Extra Vergine OLITALIA
  • 1 duża cebula
  • 200 g startego sera cheddar
  • 100 g mozarelli
  • sól himalajska
  • pieprz świeżo mielony
  • tymianek

Wykonanie:

  1. Ziemniaki ugotuj w lekko słonej wodzie. Przeciśnij przez praskę, ostudź.
  2. Dodaj do ziemniaków jajko, tymianek, ser, oliwę z oliwek Extra Vergine OLITALIA, szczyptę soli i pieprzu. Całóść dokładnie wymieszaj.
  3. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż ciasto, ugnieć, wyrównaj. Piecz przez 25 minut w temp. 220°C.
  4. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  5. Pieczarki obierz i pokrój na ćwiartki.
  6. Kiełbasę pokrój w grubszą kostkę.
  7. Rozgrzej oliwę, dodaj kiełbasę i cebulę. Smaż kilka minut. Dodaj pieczarki, 1/2 łyżeczki soli, pieprz i smaż do odparowania całego płynu i zarumienienia się grzybów.
  8. Wyłóż farsz na podpieczone ciasto. Posyp serem i piecz w piekarniku przez 15 minut.
  9. Podawaj pizzę posypaną tymiankiem.

 

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska