google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 22.01.2018
    1 USD
    3.4036
    0.0042
    1 EUR
    4.1696
    -0.0054
    1 CHF
    3.5472
    -0.0104
    1 GBP
    4.7304
    0.0003
    1 RUB
    0.0602
    0.0001
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Pizza ziemniaczana

    Pizza ziemniaczana to pyszna i sycąca propozycja, która idealnie sprawdzi się
    w trakcie karnawałowych przyjęć.

    Pizza ziemniaczana

    Składniki:

    Ciasto:

    • 1 kg obranych ziemniaków
    • 3 łyżki świeżego tymianku
    • 1 jajko
    • 2 łyżki oliwy z oliwek Extra Vergine OLITALIA
    • sól himalajska
    • pieprz świeżo mielony

    Farsz:

    • 1 kg pieczarek
    • 300 g kiełbasy
    • 2 łyżki oliwy z oliwek Extra Vergine OLITALIA
    • 1 duża cebula
    • 200 g startego sera cheddar
    • 100 g mozarelli
    • sól himalajska
    • pieprz świeżo mielony
    • tymianek

    Wykonanie:

    1. Ziemniaki ugotuj w lekko słonej wodzie. Przeciśnij przez praskę, ostudź.
    2. Dodaj do ziemniaków jajko, tymianek, ser, oliwę z oliwek Extra Vergine OLITALIA, szczyptę soli i pieprzu. Całóść dokładnie wymieszaj.
    3. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż ciasto, ugnieć, wyrównaj. Piecz przez 25 minut w temp. 220°C.
    4. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
    5. Pieczarki obierz i pokrój na ćwiartki.
    6. Kiełbasę pokrój w grubszą kostkę.
    7. Rozgrzej oliwę, dodaj kiełbasę i cebulę. Smaż kilka minut. Dodaj pieczarki, 1/2 łyżeczki soli, pieprz i smaż do odparowania całego płynu i zarumienienia się grzybów.
    8. Wyłóż farsz na podpieczone ciasto. Posyp serem i piecz w piekarniku przez 15 minut.
    9. Podawaj pizzę posypaną tymiankiem.

     

    Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.