google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 16.08.2018
    1 USD
    3.7871
    0.0103
    1 EUR
    4.3105
    0.0104
    1 CHF
    3.8131
    0.0104
    1 GBP
    4.8135
    -0.0097
    1 RUB
    0.0568
    0.0003
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym i orzechami pekan

    Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym i orzechami pekan to propozycja na wykwintne, a przy tym zdrowie i proste w przygotowaniu danie.

    Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym  i orzechami pekan
    Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym i orzechami pekan
    Fot. VOG Polska Sp. z o.o.

    Składniki na kotleciki:

    • 300 g kaszy jaglanej
    • 500 g bobu Happy Frucht (waga przed obraniem)
    • 3 łyżki kaparów hiszpańskich Beach Flower
    • 4 ząbki czosnku
    • olej rzepakowy (Rapso)
    • 2 jajka
    • sól, pieprz

    Wykonanie:

    1. Kaszę ugotuj na sypko. Ostudź.
    2. Bób obierz ze skórek. Ostudź, lekko pognieć widelcem.
    3. Połącz kaszę z bobem, dodaj jajka, sól, pieprz oraz pokrojone kapary. Wyrób na jednolitą masę.
    4. Formuj niewielkie kotleciki i smaż na średnim ogniu tak, aby nie przypiekły się za szybko.

    Składniki na dodatki:

    • mała kapusta czerwona
    • 1 laska cynamonu
    • olej rzepakowy (Rapso)
    • 300 ml cherry
    • 4 łyżki octu balsamicznego

    Wykonanie:

    1. Kapustę posiekaj. Wrzuć na dużą patelnię, dodaj trochę oleju Rapso i smaż chwilę cały czas mieszając.
    2. Dodaj do kapusty cynamon, cherry oraz ocet balsamiczny. Całość duś ok. 30 minut. Na koniec dopraw solą, pieprzem i ewentualnie ponownie octem balsamicznym.

    Składniki na dodatki:

    • 1 duży pęczek natki pietruszki
    • olej rzepakowy Rapso
    • orzechy pecan Kresto
    • 10 g parmezanu
    • 2 ząbki czosnku
    • otarta skórka z 1/2 cytryny
    • sól, pieprz

    Wykonanie:

    1. Czosnek obierz i wrzuć do blendera, natkę pokrój i też przełóż do blendera.
    2. Parmezan, garść orzechów oraz otartą skórkę z cytryny zmiksuj wraz z pozostałymi składnikami dolewając oleju. Dodaj go tyle, aby uzyskać odpowiadającą Ci gęstość.
    3. Podawaj w osobnym naczyniu i zamaczaj w nim kotleciki.
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.