jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Wytrawna tarta z warzywami i aromatyczną pastą dyniową z marchewką i imbirem

Oryginalny, aromatyczny przepis na wytrawną tartę z niebanalnymi dodatkami to doskonały pomysł na przystawkę lub danie główne, które z pewnością zrobi wrażenie i zachwyci domowników oraz gości. 

Zdrowy smak natury:

Przepis na wytrawną tartę z warzywami i aromatyczną pastą dyniową z marchewką i imbirem

Wytrawna tarta z warzywami i aromatyczną pastą dyniową z marchewką i imbirem

Oryginalny, aromatyczny przepis na wytrawną tartę z niebanalnymi dodatkami to doskonały pomysł na przystawkę lub danie główne, które z pewnością zrobi wrażenie i zachwyci domowników oraz gości. Tajemnica smaku tej wyśmienitej tarty tkwi w wyjątkowych przyprawach i dodatkach. Przepis jest prosty, więc poradzi sobie z nim każdy amator gotowania, a efekt końcowy na pewno będzie zniewalający.

Składniki:

Na ciasto:

  • 250 g mąki
  • 120 g masła
  • 2 żółtka
  • odrobina soli

Na nadzienie:

  • 2 opakowania Pasty z pestkami dyni z marchewką i imbirem Well Well
  • 2-3 cukinie
  • 2 pomidory
  • 1 por (biała część)
  • 1 słodka papryka strączkowa
  • 2 cebule
  • świeży lub suszony tymianek
  • sól, pieprz
  • 250 ml kwaśnej śmietany 18% lub jogurtu greckiego
  • 2 jajka
  • klarowane masło do smażenia

Przygotowanie:

Z mąki, masła, jajek i odrobiny soli szybko zagniatamy ciasto. Wstawiamy je na pół godziny do lodówki. Warzywa lekko podsmażamy na klarowanym maśle (każdy rodzaj osobno) i odstawiamy. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy, po czym wylepiamy nim formę do tarty. Podpiekamy 10-15 minut w temperaturze 180 st. C. Wyjmujemy z pieca, na dnie rozsmarowujemy 1 opakowanie pasty z pestkami dyni z marchewką i imbirem marki Well Well, układamy warzywa, doprawiając je solą, pieprzem oraz tymiankiem. Śmietanę lub jogurt, jajka i drugie opakowanie pasty Well Well miksujemy, a następnie wylewamy na warzywa. Całość zapiekamy przez około 30 minut w temperaturze 160 st. C.

Wskazówka: Przed podpiekaniem ciasta możemy wyłożyć je folią aluminiową i wysypać na nią suchy ryż lub drobną fasolkę - dzięki temu nie będzie się nadmiernie wybrzuszać i nie zabierze miejsca do wyłożenia farszu.