google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 18.10.2018
    1 USD
    3.7302
    0.0179
    1 EUR
    4.2966
    0.003
    1 CHF
    3.7543
    0.0087
    1 GBP
    4.8906
    0.0112
    1 RUB
    0.0569
    0.0001
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Wytrawna tarta z warzywami i aromatyczną pastą dyniową z marchewką i imbirem

    Zdrowy smak natury:

    Przepis na wytrawną tartę z warzywami i aromatyczną pastą dyniową z marchewką i imbirem

    Wytrawna tarta z warzywami i aromatyczną pastą dyniową z marchewką i imbirem

    Oryginalny, aromatyczny przepis na wytrawną tartę z niebanalnymi dodatkami to doskonały pomysł na przystawkę lub danie główne, które z pewnością zrobi wrażenie i zachwyci domowników oraz gości. Tajemnica smaku tej wyśmienitej tarty tkwi w wyjątkowych przyprawach i dodatkach. Przepis jest prosty, więc poradzi sobie z nim każdy amator gotowania, a efekt końcowy na pewno będzie zniewalający.

    Składniki:

    Na ciasto:

    • 250 g mąki
    • 120 g masła
    • 2 żółtka
    • odrobina soli

    Na nadzienie:

    • 2 opakowania Pasty z pestkami dyni z marchewką i imbirem Well Well
    • 2-3 cukinie
    • 2 pomidory
    • 1 por (biała część)
    • 1 słodka papryka strączkowa
    • 2 cebule
    • świeży lub suszony tymianek
    • sól, pieprz
    • 250 ml kwaśnej śmietany 18% lub jogurtu greckiego
    • 2 jajka
    • klarowane masło do smażenia

    Przygotowanie:

    Z mąki, masła, jajek i odrobiny soli szybko zagniatamy ciasto. Wstawiamy je na pół godziny do lodówki. Warzywa lekko podsmażamy na klarowanym maśle (każdy rodzaj osobno) i odstawiamy. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy, po czym wylepiamy nim formę do tarty. Podpiekamy 10-15 minut w temperaturze 180 st. C. Wyjmujemy z pieca, na dnie rozsmarowujemy 1 opakowanie pasty z pestkami dyni z marchewką i imbirem marki Well Well, układamy warzywa, doprawiając je solą, pieprzem oraz tymiankiem. Śmietanę lub jogurt, jajka i drugie opakowanie pasty Well Well miksujemy, a następnie wylewamy na warzywa. Całość zapiekamy przez około 30 minut w temperaturze 160 st. C.

    Wskazówka: Przed podpiekaniem ciasta możemy wyłożyć je folią aluminiową i wysypać na nią suchy ryż lub drobną fasolkę - dzięki temu nie będzie się nadmiernie wybrzuszać i nie zabierze miejsca do wyłożenia farszu.

    Reklama sponsorowana: Zamów reklamę
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.