jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Polskie Normy dotyczące branży spożywczej - styczeń 2018

Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej - styczeń 2018

Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej

- styczeń 2018

 

PN-EN 12014-2:2018-01 - wersja angielska

Data publikacji: 17-01-2018

Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie zawartości azotanów(V) i/lub azotanów(III) -- Część 2: Oznaczanie zawartości azotanów(V) w warzywach i przetworach warzywnych metodą HPLC/IC

Zakres

W niniejszej Normie Europejskiej określono metody wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC) i chromatografii jonowymiennej (IC) oznaczania zawartości azotanów(V) w warzywach i przetworach warzywnych. Niniejsze metody mają zastosowanie dla próbek o zawartości 25 mg/kg lub większej.

Została ona zwalidowana w próbkach naturalnie zanieczyszczonych i wzbogaconych takich jak sok z buraków o ułamku masowym azotanów(V) 194 mg/kg i 691 mg/kg, puree z marchwi o ułamku masowym 26 mg/kg i 222 mg/kg oraz sałacie lodowej o ułamku masowym azotanów(V) 623 mg/kg i 3 542 mg/kg.
 

PN-EN ISO 11746:2012/A1:2018-01 - wersja angielska

Data publikacji: 25-01-2018

Ryż -- Wyznaczanie charakterystyki biometrycznej ziarn

Zakres

Zmieniono tekst w Podrozdziale 7.1 oraz zmieniono wzór w Podrozdziale 7.2.3.

 


Zestawienie zostało opracowane przez Redakcję Jedzenie.info.pl
na podstawie ogólnodostępnych informacji publikowanych przez PKN.