google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 18.10.2018
    1 USD
    3.7302
    0.0179
    1 EUR
    4.2966
    0.003
    1 CHF
    3.7543
    0.0087
    1 GBP
    4.8906
    0.0112
    1 RUB
    0.0569
    0.0001
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Polskie Normy dotyczące branży spożywczej - styczeń 2018

    Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej

    - styczeń 2018

     

    PN-EN 12014-2:2018-01 - wersja angielska

    Data publikacji: 17-01-2018

    Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie zawartości azotanów(V) i/lub azotanów(III) -- Część 2: Oznaczanie zawartości azotanów(V) w warzywach i przetworach warzywnych metodą HPLC/IC

    Zakres

    W niniejszej Normie Europejskiej określono metody wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC) i chromatografii jonowymiennej (IC) oznaczania zawartości azotanów(V) w warzywach i przetworach warzywnych. Niniejsze metody mają zastosowanie dla próbek o zawartości 25 mg/kg lub większej.

    Została ona zwalidowana w próbkach naturalnie zanieczyszczonych i wzbogaconych takich jak sok z buraków o ułamku masowym azotanów(V) 194 mg/kg i 691 mg/kg, puree z marchwi o ułamku masowym 26 mg/kg i 222 mg/kg oraz sałacie lodowej o ułamku masowym azotanów(V) 623 mg/kg i 3 542 mg/kg.
     

    PN-EN ISO 11746:2012/A1:2018-01 - wersja angielska

    Data publikacji: 25-01-2018

    Ryż -- Wyznaczanie charakterystyki biometrycznej ziarn

    Zakres

    Zmieniono tekst w Podrozdziale 7.1 oraz zmieniono wzór w Podrozdziale 7.2.3.

     


    Zestawienie zostało opracowane przez Redakcję Jedzenie.info.pl
    na podstawie ogólnodostępnych informacji publikowanych przez PKN.

    Źródło:
    Polski Komitet Normalizacyjny
    www.pkn.pl
    Reklama sponsorowana: Zamów reklamę
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.