jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Jakie szkło i naczynia sprawdzą się w restauracji?

Większość restauratorów zapytanych o to, co przyciąga klientów do ich lokali gastronomicznych, najczęściej odpowiada, że menu. Trudno się z tym nie zgodzić – w końcu Polacy coraz częściej poszukują nowych smaków. 

Jakie szkło i naczynia sprawdzą się w restauracji?Większość restauratorów zapytanych o to, co przyciąga klientów do ich lokali gastronomicznych, najczęściej odpowiada, że menu. Trudno się z tym nie zgodzić – w końcu Polacy coraz częściej poszukują nowych smaków. Niemniej jednak równie istotne jest także to, na jakich naczyniach, oraz w jaki sposób są one podawane. Poniżej podpowiadamy, jakie szkło i naczynia powinny znaleźć się w każdej restauracji.

Naczynia do zapiekania

Jaki jest obecnie najmodniejszy trend w serwowaniu dań? Bez wątpienia podawanie ich na oryginalnych naczyniach do zapiekania. Gdzie można nabyć tego typu zastawę stołową do gastronomii? W sklepach specjalizujących się w sprzedaży akcesoriów i urządzeń do wyposażenia restauracji, barów, kawiarni i hotelów. Ceny uzależnione są od wielkości naczynia. Dostępne są zarówno te niewielkie, idealnie sprawdzające się do deserów lub ciast podawanych na ciepło (np. gorących szarlotek z lodami), jak i spore misy, w których fantastycznie prezentują się zapiekanki, pizza na grubym cieście oraz sałatki w stylu kalifornijskiego cobb salad.

Szklane karafki

Równie stylowo jak naczynia do zapiekania wyglądają także szklane karafki. Oprócz ponadczasowego i klasycznego stylu wyróżniają się przede wszystkim użytecznością i funkcjonalnością. Fantastycznie sprawdzają się do przechowywania napojów – win, soków, wody, napojów musujących. Karafki wyposażone w korek można wykorzystać również do oliwy z oliwek lub różnego rodzaju dodatków. Co więcej, tego typu naczynie pasuje do każdego wnętrza, bez względu na to, czy serwuje nadmorskie przysmaki i utrzymane jest w stylistyce Hamptons, czy podawane są w nim teksańsko-meksykańskie steaki.

Pastelowe talerze

W tym sezonie niepodzielnie rządzą kolory pastelowe. Odcienie takie jak róż, błękit, mięta, beż czy delikatny fiolet cieszą się nie tylko zainteresowaniem projektantów mody, ale dekoratorów. W tym tych zajmujących się aranżacjami wnętrz restauracji i innego typu lokalów gastronomicznych. Pasteli nie może zabraknąć więc na restauracyjnych stołach. Ostatnio na topie są pastelowe talerze, a już zwłaszcza te w stylu wabi sabi, z nieregularnymi zakończeniami. Świetnie komponują się ze wszystkimi rodzajami dań, od tych mięsnych, po desery. Co więcej, dzięki swojej uniwersalności sprawdzają się bez względu na porę roku i okazję.

Artykuł sponsorowany