03-04-2018, 00:00
Data publikacji: 05-03-2018
Mleko i przetwory mleczne -- Metoda oznaczania liczby Pseudomonas spp.
Zakres
W niniejszej Specyfikacji Technicznej określono metodę oznaczania liczby Pseudomonas spp. w mleku i przetworach mlecznych. Metoda umożliwia izolację wszystkich zabarwionych i niezabarwionych kolonii psychrofilnych Pseudomonas spp.
Niniejsza Specyfikacja Techniczna ma również zastosowanie do próbek ze środowiska związanego z mleczarstwem
Data publikacji: 27-03-2018
Mleko -- Oznaczanie zawartości wapnia -- Metoda miareczkowa
Zakres
W niniejszej Normie Międzynarodowej określono metodę miareczkową oznaczania zawartości wapnia w mleku i w mleku odtworzonym z mleka zagęszczonego lub mleka w proszku.
Data publikacji: 27-03-2018
Ser -- Oznaczanie zawartości tłuszczu -- Tłuszczomierz do metody van Gulika
Zakres
W niniejszej Normie Międzynarodowej określono charakterystyki tłuszczomierza (łącznie z korkami) do oznaczania zawartości tłuszczu w serze metodą van Gulika, w zakresie od 0 % jako ułamka masowego do 40 % jako ułamka masowego oraz przedstawiono odpowiednie przyrządy do odważania i wprowadzania próbki analitycznej sera.
UWAGA Metodę van Gulika określono w ISO 3433⎪IDF 222[1].
Zestawienie zostało opracowane przez Redakcję Jedzenie.info.pl
na podstawie ogólnodostępnych informacji publikowanych przez PKN.
Podobne artykuły
Komentarze