jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Polskie Normy dotyczące branży spożywczej - marzec 2018

Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej - marzec 2018

Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej

- marzec 2018

 

PKN-ISO/TS 11059:2018-03 - wersja polska

Data publikacji: 05-03-2018

Mleko i przetwory mleczne -- Metoda oznaczania liczby Pseudomonas spp.

Zakres

W niniejszej Specyfikacji Technicznej określono metodę oznaczania liczby Pseudomonas spp. w mleku i przetworach mlecznych. Metoda umożliwia izolację wszystkich zabarwionych i niezabarwionych kolonii psychrofilnych Pseudomonas spp.

Niniejsza Specyfikacja Techniczna ma również zastosowanie do próbek ze środowiska związanego z mleczarstwem

 

PN-ISO 12081:2018-03 - wersja polska

Data publikacji: 27-03-2018

Mleko -- Oznaczanie zawartości wapnia -- Metoda miareczkowa

Zakres

W niniejszej Normie Międzynarodowej określono metodę miareczkową oznaczania zawartości wapnia w mleku i w mleku odtworzonym z mleka zagęszczonego lub mleka w proszku.

 

PN-ISO 3432:2018-03 - wersja polska

Data publikacji: 27-03-2018

Ser -- Oznaczanie zawartości tłuszczu -- Tłuszczomierz do metody van Gulika

Zakres

W niniejszej Normie Międzynarodowej określono charakterystyki tłuszczomierza (łącznie z korkami) do oznaczania zawartości tłuszczu w serze metodą van Gulika, w zakresie od 0 % jako ułamka masowego do 40 % jako ułamka masowego oraz przedstawiono odpowiednie przyrządy do odważania i wprowadzania próbki analitycznej sera.

UWAGA Metodę van Gulika określono w ISO 3433⎪IDF 222[1].
 

 


Zestawienie zostało opracowane przez Redakcję Jedzenie.info.pl
na podstawie ogólnodostępnych informacji publikowanych przez PKN.