google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 16.08.2018
    1 USD
    3.7871
    0.0103
    1 EUR
    4.3105
    0.0104
    1 CHF
    3.8131
    0.0104
    1 GBP
    4.8135
    -0.0097
    1 RUB
    0.0568
    0.0003
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Ogólnopolskie Forum Rzeźnictwa - Wędliniarstwa - Kuchmistrzostwa

    Podczas tegorocznych targów Polagra Food, w dniach 8-10 maja, odbędzie kolejna edycja Ogólnopolskiego Forum Rzeźnictwa - Wędliniarstwa - Kuchmistrzostwa. To będą 3 dni, których głównym bohaterem będzie mięso wieprzowe.

    Ogólnopolskie Forum Rzeźnictwa - Wędliniarstwa - Kuchmistrzostwa

    Forum ma na celu wskazywanie najnowszych trendów i kierunków rozwoju pojawiających się w branży mięsnej takich jak chociażby kreowanie „żywności wygodnej”, a  także promowanie żywności dobrej jakościowo, bez względu na stopień przetworzenia.

    W tym roku w ramach Forum odbędą się warsztaty kulinarne, których tematyką przewodnią będzie mięso wieprzowe. Poprowadzą je m.in.: Krzysztof Kucharski (Restauracja „3 Kolory”, ABC Kuchni), Andrzej Gołąbek (Restauracja „Republika Róż”), Wojciech Wojtkowiak (Restauracja „Salon z Ogrodem”), Marcin Deckert (Hotel Wielspin), Jakub Grajkowski (Hotel Wielspin) oraz Mateusz Biernat  (uczestnik MasterChef Junior) i uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych im. J.J. Śniadeckich w Poznaniu.

    Podczas Forum, w eksperckim gronie, zostaną również przedstawione zalety wynikające ze spożywania mięsa wieprzowego. Opowiedzą o nich prof. Dariusz Lisiak (Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego) oraz dr Bożena Grześ (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu). Drugiego dnia Forum z kolei odbędzie się panel, w trakcie którego zostanie przedstawiona charakterystyka współczesnego konsumenta wieprzowiny i jego oczekiwania wobec produktu. To wiedza, którą warto posiadać, gdy w ofercie firmy znajduje się mięso i jego przetwory.

    Ogólnopolskie Forum Rzeźnictwa - Wędliniarstwa – Kuchmistrzostwa organizowane jest przez Ogólnopolski Cech Rzeźników, Wędliniarzy i Kucharzy, a  finansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.

    Szczegółowy program Forum dostępny jest na stronie targów Polagra Food >>>

    Przypominamy, że targi POLAGRA FOOD w tym roku odbędą się wiosną, w dniach 8-10 maja. Cały program szkoleń, prelekcji i wykładów dostępny jest na www.polagra-food.pl – w zakładce WYDARZENIA SPECJALNE.

    Źródło:
    Międzynarodowe Targi Poznańskie sp. z o.o.
    Artykuł został dodany przez firmę

    Międzynarodowe Targi Poznańskie sp. z o.o.

    Międzynarodowe Targi Poznańskie to lider polskiego przemysłu targowego. Posiadają ok. 55% udziału w rynku targowym w Polsce i są pierwszym organizatorem targów w Europie Środkowo-Wschodniej.

    » Zapoznaj się z ofertą firmy
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.