google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 19.10.2018
    1 USD
    3.7601
    0.0299
    1 EUR
    4.3049
    0.0083
    1 CHF
    3.7746
    0.0203
    1 GBP
    4.9014
    0.0108
    1 RUB
    0.0572
    0.0003
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • 5 pomysłów na pyszne domowe burgery

    Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują – czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście – o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Proponujemy jednak pójść o krok dalej i poeksperymentować w kuchni, przygotowując domowe, pyszne burgery. Nie zawsze ich podstawowym składnikiem musi być kotlet z siekanej wołowiny! Przełóżmy ulubioną bułkę różnymi domowymi smakołykami, a być może nadamy burgerom zupełnie nową jakość! Sięgnij po niezawodną garść inspiracji.

    W angielskim stylu

    Bez czego nie mogą się obejść Anglicy, zwłaszcza w porze śniadania? Oczywiście bez jajek
    i bekonu. Ta propozycja zachwyci wszystkich miłośników brytyjskiej kuchni, a także tych, którzy lubią pożywnie zjeść, nie tylko o poranku. W domowych warunkach możemy przygotować bekon w prosty sposób. Wystarczy wytopić tłuszcz z boczku podczas smażenia. Pyszny smakołyk na wyciągnięcie ręki!

    Kanapka klubowa z jajkiem na drugie śniadanie

    5 pomysłów na pyszne domowe burgery

    Składniki:

    • 2 bułki wieloziarniste
    • 2 łyżki majonezu
    • Rama Classic
    • 4 plastry wędzonego boczku
    • 2 jajka
    • 1 pomidor
    • ½ pęczka szczypiorku
    • kilka liści sałaty lodowej

    Przygotowanie:

    1. Przekrój bułkę wzdłuż i posmaruj obie połówki margaryną Rama.
    2. Sałatę umyj i drobno pokrój, najlepiej w cienkie paski. Wymieszaj ją z majonezem i nałóż na tę połówkę bułki, która jest spodem.
    3. Na patelni usmaż boczek, przewróć go kilka razy tak, żeby tłuszcz zaczął się wytapiać. Po chwili rozbij obok jajka i usmaż je z obu stron. Następnie, po usmażeniu, odsącz boczek z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
    4. Na kanapkę z sałatą połóż kolejno jajko i boczek.
    5. Na wierzchu kanapki ułóż wcześniej przygotowany plaster pomidora i posyp posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowaną kompozycję przykryj górną połową bułki.
    Reklama sponsorowana: Zamów reklamę
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.