jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Owsianka ze świeżymi truskawkami, ananasem, orzechami piniowymi i rodzynkami

Owsianka to sposób na zdrowe i pożywne śniadanie, które dostarczy nam dawkę energii na resztę dnia. Wzbogacona o bakalie i owoce, będzie nie tylko bogata w cenne składniki, ale i smakowita.

Owsianka to sposób na zdrowe i pożywne śniadanie, które dostarczy nam dawkę energii na resztę dnia. Wzbogacona o bakalie i owoce, będzie nie tylko bogata w cenne składniki, ale i smakowita.

Owsianka ze świeżymi truskawkami, ananasem, orzechami piniowymi i rodzynkami
Orzechy, rodzynki i owoce to doskonały sposób na urozmaicenie smaku owsianki
Fot. VOG Polska

Składniki (4 porcje)

  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
  • duża garść rodzynek Kresto
  • garść orzechów piniowych Kresto
  • 5 plastrów ananasa Beach Flower
  • 1 dojrzały banan
  • 1 kiwi
  • 400 g świeżych truskawek
  • szczypta soli

Wykonanie

  1. Truskawki umyj, usuń szypułki. Zostaw kilka do ozdoby. Resztę zmiksuj.
  2. Mleko zagotuj, dodaj sól i płatki, rodzynki, oraz pokrojonego ananasa i pokrojonego w kostkę banana. Dodaj zmiksowane truskawki. Gotuj 3 minuty, cały czas mieszając.
  3. Rozlej owsiankę do miseczek lub pucharków.
  4. Kiwi obierz, pokrój. Ułóż na owsiance owoce, posyp orzechami, rodzynkami, możesz też posypać pokruszonymi ciastkami.
  5. Podawaj na ciepło, np. na śniadanie lub na chłodno, np. na deser.