google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 20.06.2018
    1 USD
    3.7352
    0.0036
    1 EUR
    4.3171
    0.0058
    1 CHF
    3.7470
    0.0008
    1 GBP
    4.9159
    -0.0043
    1 RUB
    0.0588
    0.0005
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Owsianka ze świeżymi truskawkami, ananasem, orzechami piniowymi i rodzynkami

    Owsianka to sposób na zdrowe i pożywne śniadanie, które dostarczy nam dawkę energii na resztę dnia. Wzbogacona o bakalie i owoce, będzie nie tylko bogata w cenne składniki, ale i smakowita.

    Owsianka ze świeżymi truskawkami, ananasem, orzechami piniowymi i rodzynkami
    Orzechy, rodzynki i owoce to doskonały sposób na urozmaicenie smaku owsianki
    Fot. VOG Polska

    Składniki (4 porcje)

    • 2 szklanki mleka
    • 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
    • duża garść rodzynek Kresto
    • garść orzechów piniowych Kresto
    • 5 plastrów ananasa Beach Flower
    • 1 dojrzały banan
    • 1 kiwi
    • 400 g świeżych truskawek
    • szczypta soli

    Wykonanie

    1. Truskawki umyj, usuń szypułki. Zostaw kilka do ozdoby. Resztę zmiksuj.
    2. Mleko zagotuj, dodaj sól i płatki, rodzynki, oraz pokrojonego ananasa i pokrojonego w kostkę banana. Dodaj zmiksowane truskawki. Gotuj 3 minuty, cały czas mieszając.
    3. Rozlej owsiankę do miseczek lub pucharków.
    4. Kiwi obierz, pokrój. Ułóż na owsiance owoce, posyp orzechami, rodzynkami, możesz też posypać pokruszonymi ciastkami.
    5. Podawaj na ciepło, np. na śniadanie lub na chłodno, np. na deser.
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.