google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 26.03.2019
    1 USD
    3.7969
    0.0003
    1 EUR
    4.2970
    -0.0008
    1 CHF
    3.8245
    0.0061
    1 GBP
    5.0128
    0.0104
    1 RUB
    0.0590
    -0.0001
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętą

    Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

    Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętą
    Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętą

    Składniki:

    • 0,5 kg młodego bobu
    • 50 g orzeszków piniowych
    • ½ pęczka świeżej mięty
    • 100 g sera żółtego (np. Gouda MSM Mońki)
    • 50 ml oleju lnianego
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 łyżeczka miodu gryczanego
    • szczypta grubo zmielonego pieprzu

    Wykonanie:

    Bób umyć, osuszyć i wyłożyć do miski. Jeżeli bób jest nie jest młody, należy go krótko obgotować w osolonej wodzie, odcedzić ostudzić i obrać z łupiny. Do bobu dodać podprażone na suchej patelni orzeszki, posiekaną miętę i pokrojony w kostkę ser.

    Olej lniany połączyć z sokiem z cytryny, miodem i pieprzem. Polać sałatkę dressingiem i wymieszać.

    Smacznego!

    Reklama sponsorowana: Zamów reklamę
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.