google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza
    Kursy walut 14.12.2018
    1 USD
    3.8095
    0.0356
    1 EUR
    4.3021
    0.0084
    1 CHF
    3.8202
    0.0166
    1 GBP
    4.7940
    0.0153
    1 RUB
    0.0573
    0.0004
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętą

    Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

    Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętą
    Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętą

    Składniki:

    • 0,5 kg młodego bobu
    • 50 g orzeszków piniowych
    • ½ pęczka świeżej mięty
    • 100 g sera żółtego (np. Gouda MSM Mońki)
    • 50 ml oleju lnianego
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 łyżeczka miodu gryczanego
    • szczypta grubo zmielonego pieprzu

    Wykonanie:

    Bób umyć, osuszyć i wyłożyć do miski. Jeżeli bób jest nie jest młody, należy go krótko obgotować w osolonej wodzie, odcedzić ostudzić i obrać z łupiny. Do bobu dodać podprażone na suchej patelni orzeszki, posiekaną miętę i pokrojony w kostkę ser.

    Olej lniany połączyć z sokiem z cytryny, miodem i pieprzem. Polać sałatkę dressingiem i wymieszać.

    Smacznego!

    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.