google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 20.07.2018
    1 USD
    3.7170
    0.0007
    1 EUR
    4.3275
    0.012
    1 CHF
    3.7199
    0.0078
    1 GBP
    4.8376
    0.0028
    1 RUB
    0.0586
    0
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Polskie Normy dotyczące branży spożywczej - czerwiec 2018

    Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej

    - czerwiec 2018

     

    PN-EN ISO 9233-1:2018-06 - wersja angielska

    Data publikacji: 13-06-2018

    Ser, skórka sera i ser topiony -- Oznaczanie zawartości natamycyny -- Część 1: Metoda absorpcyjnej spektometrii molekularnej dla skórki sera

    Zakres

    W niniejszym dokumencie określono metodę oznaczania ułamka masowego natamycyny większego niż 0,5 mg/kg w skórce sera oraz masę natamycyny większej niż 0,03 mg/dm2 związaną z powierzchnią.

    UWAGA Jest możliwe, żeby metoda ta była odpowiednia do wykrywania migracji natamycyny do wnętrza sera.

     

    PN-EN ISO 9233-2:2018-06 - wersja angielska

    Data publikacji: 13-06-2018

    Ser, skórka sera i ser topiony -- Oznaczanie zawartości natamycyny -- Część 2: Metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej dla sera, skórki sera i sera topionego

    Zakres

    W niniejszym dokumencie określono metodę oznaczania ułamka masowego natamycyny większego niż 0,5 mg/kg w serze, skórce sera i serze topionym oraz masę natamycyny większej niż 0,03 mg/dm2 związaną z powierzchnią.

     

    PN-EN 15662:2018-06 - wersja angielska

    Data publikacji: 21-06-2018

    Żywność pochodzenia roślinnego -- Multimetoda do oznaczania pozostałości pestycydów z zastosowaniem analizy opartej na GC i LC po ekstrakcji/podziale acetonitrylem i oczyszczaniu metodą dyspersyjnej SPE -- Metoda modułowa QuEChERS

    Zakres

    W niniejszej Normie Europejskiej określono metodę oznaczania pozostałości pestycydów w żywności pochodzenia roślinnego, takiej jak owoce (łącznie z owocami suszonymi), warzywa (łącznie z warzywami suszonymi), ziarno zbóż oraz wiele ich przetworzonych produktów z zastosowaniem GC, GC-MS(/MS), i/lub LC-MS(/MS). Metodę sprawdzono w badaniach międzylaboratoryjnych dużej liczby towarów/kombinacji pestycydów. Dane dotyczące precyzji podsumowano w CEN/TR 17063. Wytyczne dotyczące kalibracji opisano w CEN/TS 17061.

     

     


    Zestawienie zostało opracowane przez Redakcję Jedzenie.info.pl
    na podstawie ogólnodostępnych informacji publikowanych przez PKN.

    Źródło:
    Polski Komitet Normalizacyjny
    www.pkn.pl
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.