jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Polskie Normy dotyczące branży spożywczej - czerwiec 2018

Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej - czerwiec 2018

Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej

- czerwiec 2018

 

PN-EN ISO 9233-1:2018-06 - wersja angielska

Data publikacji: 13-06-2018

Ser, skórka sera i ser topiony -- Oznaczanie zawartości natamycyny -- Część 1: Metoda absorpcyjnej spektometrii molekularnej dla skórki sera

Zakres

W niniejszym dokumencie określono metodę oznaczania ułamka masowego natamycyny większego niż 0,5 mg/kg w skórce sera oraz masę natamycyny większej niż 0,03 mg/dm2 związaną z powierzchnią.

UWAGA Jest możliwe, żeby metoda ta była odpowiednia do wykrywania migracji natamycyny do wnętrza sera.

 

PN-EN ISO 9233-2:2018-06 - wersja angielska

Data publikacji: 13-06-2018

Ser, skórka sera i ser topiony -- Oznaczanie zawartości natamycyny -- Część 2: Metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej dla sera, skórki sera i sera topionego

Zakres

W niniejszym dokumencie określono metodę oznaczania ułamka masowego natamycyny większego niż 0,5 mg/kg w serze, skórce sera i serze topionym oraz masę natamycyny większej niż 0,03 mg/dm2 związaną z powierzchnią.

 

PN-EN 15662:2018-06 - wersja angielska

Data publikacji: 21-06-2018

Żywność pochodzenia roślinnego -- Multimetoda do oznaczania pozostałości pestycydów z zastosowaniem analizy opartej na GC i LC po ekstrakcji/podziale acetonitrylem i oczyszczaniu metodą dyspersyjnej SPE -- Metoda modułowa QuEChERS

Zakres

W niniejszej Normie Europejskiej określono metodę oznaczania pozostałości pestycydów w żywności pochodzenia roślinnego, takiej jak owoce (łącznie z owocami suszonymi), warzywa (łącznie z warzywami suszonymi), ziarno zbóż oraz wiele ich przetworzonych produktów z zastosowaniem GC, GC-MS(/MS), i/lub LC-MS(/MS). Metodę sprawdzono w badaniach międzylaboratoryjnych dużej liczby towarów/kombinacji pestycydów. Dane dotyczące precyzji podsumowano w CEN/TR 17063. Wytyczne dotyczące kalibracji opisano w CEN/TS 17061.

 

 


Zestawienie zostało opracowane przez Redakcję Jedzenie.info.pl
na podstawie ogólnodostępnych informacji publikowanych przez PKN.