google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 12.12.2018
    1 USD
    3.7934
    0.0171
    1 EUR
    4.2993
    0.0011
    1 CHF
    3.8191
    -0.0075
    1 GBP
    4.7556
    -0.0091
    1 RUB
    0.0571
    0.0003
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Hity lata 2018 – najlepsze przepisy na upalne dni

    Gorące słońce, długie ciepłe wieczory, wakacyjny luz – wszystkie symptomy na niebie i ziemi wskazują, że właśnie rozpoczęło się niecierpliwie wyczekiwane lato! Jednak ta pora roku to nie tylko chwile relaksu, ale także inspirujący okres skłaniający do eksperymentów w kuchni. Co będzie modne tego lata? Czas na kulinarną listę przebojów!

    Sezon w pełni

    Maliny, czereśnie, jagody, rabarbar, bób, fasolka, botwinka, szparagi – lato to ich czas! Warto wykorzystać sezonowe dary natury do przyrządzania posiłków na nadchodzące ciepłe dni. Świeże owoce i warzywa stanowią przede wszystkim solidną dawkę witamin i składników odżywczych, dzięki którym czujemy się zdrowo oraz wyglądamy piękniej. Co więcej, ich niepowtarzalne smaki budzą wspomnienia minionych letnich chwil oraz rozpieszczają nasze podniebienia. Szef kuchni Knorr poleca wypróbować przepis na sezonowe szparagi zapiekane z szynką schwarzwaldzką.

    Zielone szparagi z szynką schwarzwaldzką

    Zielone szparagi z szynką schwarzwaldzką Knorr

    Czas przygotowania: 30 minut
    Ilość osób: 4

    Składniki:

    • 500 g świeżych zielonych szparagów
    • 1 opakowanie Sosu sałatkowego francuskiego Knorr
    • 8 plastrów szynki schwarzwaldzkiej
    • 3 łyżki oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania:

    1. Szparagi umyj i odetnij zdrewniałe końcówki. Ugotuj w pionowej pozycji w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Główki szparagów powinny wystawać ponad wodę, gdyż są delikatne i łatwo je rozgotować.
    2. Ugotowane szparagi odcedź i podziel na cztery partie. Każdą z nich zawiń w dwa plastry szynki i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.
    3. Przygotowane „snopki” zapiecz w nagrzanym do 180°C piekarniku. Piecz przez 8 minut.
    4. Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą. Gorące szparagi polej przygotowanym sosem i podawaj jako przystawkę.
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.