google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 20.03.2019
    1 USD
    3.7767
    -0.0056
    1 EUR
    4.2864
    -0.0076
    1 CHF
    3.7781
    -0.0047
    1 GBP
    4.9955
    -0.0235
    1 RUB
    0.0587
    -0.0001
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Książka: Badanie towarów spożywczych

    Badanie towarów spożywczych
     

    Książka: Badanie towarów spożywczych PWN

    Autor/ Redaktor naukowy / Tłumacz: Wiktor Kubiński, Mariusz Niekurzak, Ewa Kubińska-Jabcoń

    Objętość: ok. 300 s.

    ISBN: 978-83-01-20047-3

    Format: B5

    Rodzaj oprawy: miękka

    Cena: 59 zł

    Termin wydania: 2018-09-03

    EPUB/MOBI – TAK

    IBUK – TAK
     

    Zamów czasopismo: >>>
     

    Proces badania żywności jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w produkcji artykułów spożywczych. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy żywności są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów spożywczych w pełni bezpiecznych i nie zagrażających zdrowiu i życiu konsumentów. Wykonywanie wszechstronnych badań artykułów spożywczych pozwala na zapewnienie odpowiedniej jakości i trwałości wyrobów. Przedstawiona do recenzji praca stanowi pewnego rodzaju przewodnik po ujętych normami metodach badania wybranych towarów spożywczych.

    Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów – tym razem praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych.

    Obecna książka zawiera przegląd bardzo wielu metod badania takich towarów spożywczych, jak np.:

    • mięso, podroby i przetwory,
    • drób, jaja i przetwory,
    • tłuszcze roślinne i zwierzęce
    • warzywa i owoce czy
    • przetwory zbożowe.

    Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – technologów, specjalistów ds. kontroli jakości itd.


    Informacja o autorze/ redaktorze

    dr hab. inż. Wiktor Kubiński
    profesor Akademii Górniczo Hutniczej w Krakowie
    Wydział Zarządzania

    Autor:

    • wykłada m.in. Materiałoznawstwo i Towaroznawstwo na AGH (od 40 lat),
    • wcześniej m.in. pracował w przemyśle, był konsultantem kilku zakładów produkcyjnych,
    • jest autorem ok. 200 artykułów naukowych oraz książek, np. Inżynieria i technologie produkcji, Wprowadzenie do techniki, Rola i miejsce techniki w  gospodarce oraz życiu społecznym, Materiałoznawstwo, Podstawowe badania paliw, smarów, powłok lakierowych i klejów, Badanie towarów przemysłowych itd.,
    • jest autorem 8 patentów, z czego 3 wdrożonych w przemyśle.

    dr inż. Mariusz Niekurzak
    adiunkt w Katedrze Badań Operacyjnych na Wydziale Zarządzania
    Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie

    Prowadzi zajęcia z przedmiotów technicznych dotyczących szeroko rozumianej nauki o materiałach i towarach dla różnych zastosowań. Jest współautorem 2 książek z zakresu wiedzy o towarach przemysłowych i ponad 40 artykułów naukowych i rozdziałów w książkach z obszaru nauk technicznych i ekonomicznych.

    dr inż. Ewa Kubińska-Jabcoń
    adiunkt w Katedrze Badań Operacyjnych na Wydziale Zarządzania  Akademii Górniczo- Hutniczej w Krakowie

    Prowadzi zajęcia z przedmiotów technicznych i zarządzania produkcją, wykłada m.in. Materiałoznawstwo, Towaroznawstwo. Zainteresowania naukowe skupiają się na analizie ryzyka w różnych gałęziach gospodarki. Jest autorką około 64 artykułów oraz dwóch książek


    Z recenzji dra hab. inż. Marka Ryczka oraz dra inż. Sławomira Klatki,
    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

    Kolejna z serii publikacja – przewodnik po najważniejszych badaniach
    z zakresu jakości i wartości odżywczej wybranych towarów spożywczych.

    Autorzy, wykładowcy Akademii Górniczo Hutniczej w Krakowie skupili się w tej książce m.in. na badaniu następujących grup towarów spożywczych:

    • mięsie, podrobach i przetworach,
    • tłuszczach roślinnych i zwierzęcych,
    • przetworach zbożowych,
    • warzywach i owocach.

    Publikację kierujemy m.in. do studentów wydziałów towaroznawstwa uczelni ekonomicznych, uczelni rolniczych i przyrodniczych oraz różnych uczelni technicznych, np. wydziałów zarządzania i inżynierii produkcji.

    Książką powinni być również zainteresowani pracownicy działów kontroli jakości firm z szeroko pojętej branży spożywczej, technolodzy w przedsiębiorstwach oraz specjaliści wykorzystujący omawiane tutaj materiały.

    Reklama sponsorowana: Zamów reklamę
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.