google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 12.12.2018
    1 USD
    3.7934
    0.0171
    1 EUR
    4.2993
    0.0011
    1 CHF
    3.8191
    -0.0075
    1 GBP
    4.7556
    -0.0091
    1 RUB
    0.0571
    0.0003
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta

    Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta to sposób na pożywny, pełnowartościowy i wegetarianski obiad.

    Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta Fot. „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

    Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta
    Fot. „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

    Składniki:

    • 2 dag suszonych grzybów
    • 30 dag ryżu brązowego Britta
    • sól, pieprz
    • 2 jaja
    • 1 łyżka siekanego koperku
    • 5 dag ostrego sera żółtego
    • 5 dag cebuli
    • 3 dag tłuszczu
    • 5 dag tartej bułki
    • 5 dag tłuszczu do smażenia
    • natka pietruszki

    Wykonanie:

    Grzyby opłukać, gotować 30 minut, odcedzić, posiekać. Ryż ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Gęsty ryż utrzeć z jajami, koperkiem, tartym serem, zrumienioną na tłuszczu cebulą. Przyprawić solą i pieprzem. Formować w tartej bułce wałek o średnicy 3-4 cm, kroić na kawałki długości ok. 10 cm, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Układać na talerzu, przybrać natką, podawać z sosem grzybowym, koperkowym lub z surówkami z warzyw.

    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.