jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta

Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta to sposób na pożywny, pełnowartościowy i wegetarianski obiad.

Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta to sposób na pożywny, pełnowartościowy i wegetarianski obiad.

Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta Fot. „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta
Fot. „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

Składniki:

  • 2 dag suszonych grzybów
  • 30 dag ryżu brązowego Britta
  • sól, pieprz
  • 2 jaja
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • 5 dag ostrego sera żółtego
  • 5 dag cebuli
  • 3 dag tłuszczu
  • 5 dag tartej bułki
  • 5 dag tłuszczu do smażenia
  • natka pietruszki

Wykonanie:

Grzyby opłukać, gotować 30 minut, odcedzić, posiekać. Ryż ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Gęsty ryż utrzeć z jajami, koperkiem, tartym serem, zrumienioną na tłuszczu cebulą. Przyprawić solą i pieprzem. Formować w tartej bułce wałek o średnicy 3-4 cm, kroić na kawałki długości ok. 10 cm, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Układać na talerzu, przybrać natką, podawać z sosem grzybowym, koperkowym lub z surówkami z warzyw.