google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 14.11.2018
    1 USD
    3.8114
    -0.0154
    1 EUR
    4.2954
    -0.004
    1 CHF
    3.7747
    -0.0115
    1 GBP
    4.9424
    0.0099
    1 RUB
    0.0563
    -0.0002
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • 5 sposobów na jesienne dania z grzybami

    Kurki, rydze, podgrzybki, maślaki czy szlachetne borowiki? To zaledwie garstka smakowitości, jakimi jesienią obdarowują nas polskie lasy. Ta pora roku emocjonuje szczególnie mocno zapalonych grzybiarzy, ale stanowi również niewyczerpane źródło inspiracji dla kulinarnych pasjonatów. Zdradzamy najlepsze przepisy szefa kuchni Knorr na dania z grzybami w roli głównej!

    O kurka leśna!

    Kurki są jedyne w swoim rodzaju! Żółciutkie, zakręcone główki grzybów stanowią znakomity dodatek do mnóstwa potraw. Kurki można przygotować na wiele sposobów. Gotowane, smażone, duszone czy marynowane? Kurka wszystkiemu sprosta! To również grzybowy towarzysz pysznych sosów, dań mięsnych oraz zup. Swoje przygody z kurką warto rozpocząć już od śniadania w postaci jajecznicy.

    Jajecznica z dodatkiem kurek

    Jajecznica z dodatkiem kurek Knorr

    Czas przygotowania: 20 minut
    Ilość osób: 4

    Składniki:

    • 4 kromki pieczywa bezglutenowego
    • 40 g Ramy 100% Roślinnej
    • 4 jajka
    • 50 g kurek
    • 1 mała cebula
    • 1 mała gałązka świeżego rozmarynu
    • 1 ząbek czosnku
    • pół pęczka szczypioru
    • 1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr

    Sposób przygotowania:

    1. Kawałek margaryny wymieszaj z posiekanymi rozmarynowymi igłami i czosnkiem. Dopraw solą, pieprzem oraz posmaruj pieczywo. Wszystko wstaw do nagrzanego do 200° C piekarnika i zapiekaj przez około 3-4 minuty.
    2. Pozostałą część margaryny rozgrzej na patelni i zeszklij na niej cebulę poszatkowaną w drobną kostkę. Do całości dodaj kurki i podsmażaj razem przez chwilę.
    3. Wbij jajka do naczynia, roztrzep, a następnie wlej je na patelnię z kurkami i usmaż tradycyjną jajecznicę. Dopraw do smaku.
    4. Wyjmij grzanki z piekarnika. Na każdą nałóż porcję jajecznicy oraz oprósz grubo pokrojonym szczypiorem.
    Reklama sponsorowana: Zamów reklamę
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.