google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza
    Kursy walut 14.12.2018
    1 USD
    3.8095
    0.0356
    1 EUR
    4.3021
    0.0084
    1 CHF
    3.8202
    0.0166
    1 GBP
    4.7940
    0.0153
    1 RUB
    0.0573
    0.0004
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Krem z nerkowców, orzechów macadamia i papryki z anchois

    Chrupiące pieczywo z dodatkiem pożywnej pasty orzechowo-warzywnej to doskonały sposób na zdrowe śniadanie. Orzechy stanowiące cenne źródło kwasów NNKT oraz witamin i minerałów, wzbogacone smakiem papryki i anchois, dodadzą smakowitą dawkę energii na resztę dnia.

    Krem z nerkowców, orzechów macadamia i papryki z anchois
    Krem z nerkowców to wytrawna alternatywa dla masła orzechowego
    Fot. VOG Polska  Sp. z o.o.

    Składniki:

    • 1/2 kg czerwonej papryki
    • 100 g orzechów macadamia Kresto
    • 100 g orzechów nerkowca Kresto
    • 1 słoiczek anchois Mayflower
    • 1 średnia cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 7 łyżek oleju Rapso
    • sól
    • pieprz

    Wykonanie:

    1. Paprykę oczyścić, pokroić w średniej wielkości kostkę  i podsmażyć na rozgrzanym oleju  - ok. 5 minut.
    2. Po tym czasie dodać orzechy i smażyć całość do lekkiego zarumienienia, pamiętając przy tym o częstym mieszaniu.
    3. Dodać na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę oraz ćwiartki czosnku i podsmażać aż do mo-mentu zeszklenia.
    4. Zawartość patelni przesypać do miski i dokładnie zblendować. Pastę przechowywać można w zamkniętym opakowaniu w lodówce ok. 1 tygodnia.
    5. Pastę można podawać z pieczywem i anchois.

     

    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.