google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 21.01.2019
    1 USD
    3.7751
    0.0057
    1 EUR
    4.2928
    -0.0036
    1 CHF
    3.7844
    -0.0073
    1 GBP
    4.8457
    -0.0316
    1 RUB
    0.0569
    0.0002
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Tradycyjnie? Z twistem! Sposoby na świąteczne mięsa i ryby

    Jak przygotować się do świąt? To odwieczne pytanie, które zadają sobie wszyscy wraz z nadejściem grudnia. Zanim zasiądziemy z rodziną przy wigilijnym stole, czeka nas całe mnóstwo przygotowań. Jednak czy przedświąteczna aura musi kojarzyć się tylko z nerwami i urwaniem głowy? Ależ skądże! Zasada jest prosta – nie zostawiajmy niczego na ostatnią chwilę! Zacznijmy już dziś! Najlepiej od kompletowania przepisów i potrzebnych składników. Zainspirujmy się propozycjami na tradycyjne, świąteczne dania.

    Gęsia skórka na myśl o świętach? To już przeszłość!

    Aromatyczne zapiekane

    Chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że na bożonarodzeniowym stole nie może zabraknąć soczystej, rumianej pieczeni. To danie uświetni świąteczny obiad i doda mu uroczystego charakteru. Co więcej, zapach aromatycznej, pieczonej szynki przyciągnie wszystkich domowników – zwłaszcza po postnej Wigilii. Dobrze przyrządzona sztuka mięsa może stać się daniem popisowym! Chrupiąca, rozpływająca się w ustach pieczeń znakomicie komponuje się z dodatkiem miodu, pomarańczy i korzennych przypraw. Skuśmy się na takie połączenie! Prawdziwe doznania smakowe gwarantowane!

    Sięgnijmy po przepis na aromatyczną szynkę pieczoną i zaserwujmy ją na swoim bożonarodzeniowym stole. Słodko-słone połączenie to zdecydowany faworyt tegorocznych świąt!

    Aromatyczna szynka pieczona

    Aromatyczna szynka pieczona Knorr

    Czas przygotowania: 60 minut
    Ilość osób: 6

    Składniki:

    • 1,5 kg szynki wieprzowej
    • 1 opakowanie Przyprawy do wieprzowiny Knorr
    • 3 łyżki soli peklującej
    • 3 łyżki miodu
    • 2 pomarańcze
    • 4 zmielone goździki

    Sposób przygotowania:

    1. Natrzyj szynkę Przyprawą do wieprzowiny Knorr i solą peklującą. Zamarynowaną szynkę zostaw w lodówce na dwa dni.
    2. Po dwóch dniach usmaż mięso w całości na patelni, a następnie włóż do piekarnika nagrzanego do 180˚C. Piecz pod przykryciem folii aluminiowej przez około godzinę.
    3. Po wyciągnięciu z piekarnika natrzyj mięso miodem z cynamonem i goździkami, startą skórką z pomarańczy oraz wyciśniętym sokiem. Następnie piecz 30 minut, aż do skarmelizowania miodu.
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.