google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 19.08.2019
    1 USD
    3.9199
    -0.0082
    1 EUR
    4.3519
    -0.0024
    1 CHF
    4.0071
    -0.0022
    1 GBP
    4.7531
    -0.0182
    1 RUB
    0.0586
    -0.001
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Jak zorganizować dowóz jedzenia z restauracji?

    Prowadzenie restauracji z pewnością nie jest łatwym zadaniem. Konieczna jest nie tylko doskonała znajomość smaków i tradycji danego regionu, z którego pochodzi kuchnia. Trzeba również znać się na finansach, rachunkowości i marketingu. Najlepszym krokiem jest oczywiście zatrudnienie profesjonalnej kadry, która zajmie się zarządzaniem taką restauracją i będzie potrafiła ją odpowiednio wypromować.

    Jak zorganizować dowóz jedzenia z restauracji?
    Wielu właścicieli zastanawia się nad wprowadzeniem możliwości dowożenia posiłków klientom.

    Wydaje się, że wystarczy jedynie kierowca, samochód i opakowania dla gastronomii, aby taki dowóz odniósł sukces. Prawda jest jednak taka, że dowożenie posiłków nie zawsze oznacza kolejny sukces. Bywa, że może się nawet przyczynić do gorszych wyników takiego miejsca. Czy warto zdecydować się na dowóz w każdym przypadku?

    Menu – kluczowa kwestia

    Najważniejsze jest to, jakie jedzenie serwuje restauracja. Nawet najlepsze opakowania dla gastronomii nie są bowiem w stanie zapewnić, że posiłek dojedzie na miejsce w odpowiednim stanie i będzie nadal apetyczny i smaczny. Co można dowozić?

    • pizzę,
    • zapiekane makarony,
    • zupy,
    • domowe obiady,
    • sushi.

    Takie dania zachowują swoją temperaturę, jeżeli przewożone są we właściwy sposób, a dodatkowo nie tracą na wyglądzie. Oczywiście, niezbędne są odpowiednie opakowania dla gastronomii na przykład jak te z lideropakowania.pl, które będą bezpieczne i pozwolą na zachowanie temperatury posiłku.

    Na pewno nie powinno się dowozić ciepłych frytek, sałatek i placków, które powinny po podaniu zachować swoją chrupkość. Jeśli restauracja ma szeroką kartę, najlepszym rozwiązaniem jest wprowadzenie menu, które realizowane jest w formie dowozu. Można ograniczyć się do dań, które z pewnością nie ulegną uszkodzeniu i nie stracą na swojej wartości. Wiele miejsc decyduje się na taki krok.

    Poważna decyzja dla restauracji

    Kwestia wprowadzenia jedzenia na dowóz to poważna decyzja i powinna zostać ona poważnie przemyślana. Jeśli miejsce radzi sobie dobrze i serwuje zawsze świeże i smaczne jedzenie, wówczas nie warto kusić się na dowożenie posiłków. Oznacza to znaczny wzrost kosztów – opakowania dla gastronomii, paliwo, samochód, czy pensja kierowcy. Poza tym, niezbędna jest również osoba, która takie zamówienia będzie przyjmowała i przekazywała do realizacji. Lepszym wyjściem jest wprowadzenie lunchu w niższej cenie lub innych promocji. Dowożenie można zarezerwować dla pizzerii i miejsc, które serwują zapiekanki, kanapki, czy burgery. One cieszą się również największym zainteresowaniem potencjalnych klientów.

    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.