google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 20.03.2019
    1 USD
    3.7767
    -0.0056
    1 EUR
    4.2864
    -0.0076
    1 CHF
    3.7781
    -0.0047
    1 GBP
    4.9955
    -0.0235
    1 RUB
    0.0587
    -0.0001
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Zupa bananowa

    Słodkie, delikatne ciasto to świetny dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty z przyjaciółmi. Wykorzystując do jego przygotowania migdały, możemy sprawić, że będzie to nie tylko pyszna, ale i zdrowa przekąska.

    Zupa bananowa KRESTO


    Składniki (4 porcje):

    • 5 dużych słodkich (dojrzałych) bananów
    • 1.5 litra mleka (może być roślinne)
    • Chipsy bananowe Kresto
    • Orzeszki pinii Kresto
    • 1 wanilia w lasce
    • miód (opcjonalnie)
    • 4 łyżki oleju Rapso

    Wykonanie:

    1. Banany kroimy w grubszą kostkę, przekładamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy ok. 7-10 minut.
    2. Mleko przelewamy do garnka, wanilię przekrajamy na pół, nożem wyskrobujemy nasionka i przekładamy do garnka wraz z pozostałymi połówkami wanilii. Całość gotujemy ok. 3 minuty.
    3. Do mleka dodajemy podsmażone banany, gotujemy 2 minuty, wyciągmy połówki wanilii i całość blendujemy.
    4. Jeżeli zupa wymaga dosłodzenia, dokładamy miód według uznania.
    5. Na suchej patelni podprażamy orzeszki piniowe.
    6. Przelewamy zupę na talerze, dodajemy chipsy bananowe oraz plasterki świeżych bananów i całość posypujemy sprażonymi orzeszkami.
    7. Gotowe danie najlepiej podawać na ciepło.
    Reklama sponsorowana: Zamów reklamę
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.