google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 20.05.2019
    1 USD
    3.8543
    -0.0002
    1 EUR
    4.2995
    -0.0077
    1 CHF
    3.8189
    -0.0007
    1 GBP
    4.9117
    -0.0156
    1 RUB
    0.0597
    0
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Delikatny rosół z cielęciny i indyka z kładzionymi kluskami

    Delikatny rosół z cielęciny i indyka z kładzionymi kluskami to propozycja na pyszny i pełnowartościowy posiłek dla całej rodziny*.

    * danie odpowiednie dla dzieci od 11-12 miesiąca życia

    Delikatny rosół z cielęciny i indyka z kładzionymi kluskami Mama i ja

    Składniki:

    • 2 litry wody niegazowanej Mama i ja
    • 500 g cielęciny
    • 2 skrzydełka indycze
    • 600 g włoszczyzny
    • 2 śliwki suszone
    • 2-3 ziarna ziela angielskiego
    • 2 cebule
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 liść laurowy
    • 1 goździk
    • sól, pieprz

    Kluski:

    • 1 jajko w rozmiarze L
    • około 100 g kaszy manny
    • sól

    Wykonanie:

    1. Mięso zagotuj w wodzie Mama i ja, zbierz szumowiny i dodaj przyprawy.
    2. Obierz włoszczyznę. Nad płomieniem kuchenki lub za pomocą palnika opal cebule (nieobrane, a jedynie oczyszczone), aby zbrązowiały. Następnie dodaj je do garnka wraz z włoszczyzną oraz śliwkami i gotuj przez około 2 godziny.
    3. Po tym czasie z wywaru wyciągnij mięso oraz pozostałe składniki.
    4. Mięso oraz marchewkę drobno pokrój i dodaj z powrotem do zupy.
    5. Przygotuj kluski. Roztrzep jajko, dodaj kaszę mannę i szczyptę soli, dokładnie wymieszaj. Małymi porcjami kładź kluski do rosołu podczas jego gotowania. Kluski będę gotowe po około 2 minutach.
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.