google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 18.07.2019
    1 USD
    3.7933
    -0.0105
    1 EUR
    4.2635
    -0.0009
    1 CHF
    3.8505
    0.0071
    1 GBP
    4.7341
    0.0166
    1 RUB
    0.0603
    -0.0002
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Kolorowe tortille z szarpaną wieprzowiną i warzywami

    Kolorowe tortille z szarpaną wieprzowiną i warzywami

    Składniki:

    • 1 porcja wieprzowiny przygotowanej metodą sous vide - „Mięso pomału uwarzone” marki Berger 
    • 4 tortille
    • 1 czerwona papryka
    • 1 cebula
    • sałata rzymska
    • 1 serek śmietankowy

    Wykonanie:

    1. Wyjąć Mięso pomału uwarzone z opakowania foliowego i przełożyć do dołączonej aluminiowej foremki, razem z sosem/galaretką, który się wytworzył. Foremkę z mięsem umieścić w piekarniku rozgrzanym do temp. 200ºC i piec przez około 40 minut.
    2. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić wraz z cebulą w drobną kosteczkę. Sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki.
    3. Mięso wyjąćz piekarnika, odczekać aż ostygnie i poszarpać je widelcem na kruche włókna.
    4. Placki tortilli posmarować serkiem, rozłożyć sałatę, pokrojoną paprykę i cebulkę oraz poszarpane mięso. Tortille zwinąć w ruloniki, pokroić na kawałki o grubości ok. 2 cm, a następnie ułożyć na półmisku.

     

    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.