jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Tortille z czerwoną fasolą, kaparami, sosem pomidorowym oraz mozarellą

Niekiedy brakuje nam czasu na przygotowywanie skomplikowanych dań obiadowych i szukamy rozwiązań, które pozwolą szybko przygotować pożywny i zdrowy posiłek dla całej rodziny. 

Niekiedy brakuje nam czasu na przygotowywanie skomplikowanych dań obiadowych i szukamy rozwiązań, które pozwolą szybko przygotować pożywny i zdrowy posiłek dla całej rodziny. Pełnoziarniste tortille, z bogatym, zbilansowanym pod względem składników nadzieniem, to pomysł na pożywny obiad w 20 minut.

Tortille z czerwoną fasolą, kaparami, sosem pomidorowym oraz mozarellą VOG Polska

Składniki (4 porcje):

  • puszka czerwonej fasoli Happy Frucht
  • 1 słoiczek kaparów hiszpańskich Beach Flower
  • 1 i 1/2 puszki pomidorów w całości Happy Frucht
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • doniczka świeżej bazylii
  • 1/3–1/2 łyżeczki kuminu (ilość według własnych preferencji)
  • czerwona papryka słodka (3–4 łyżki)
  • 1/2 łyżeczki papryki czerwonej
  • 1 łyżka oleju Rapso
  • 3 kulki sera mozzarella
  • 400 g sera żółtego, np. goudy
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  1. Pomidory dokładnie miksujemy. Cebulę drobno kroimy i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem – podsmażamy do czasu zeszklenia. Dodajemy paprykę, kumin, starty lub drobno pokrojony czosnek i podsmażamy całość 2–3 minut (redukujemy sos do odpowiedniej gęstość). Na koniec dodajemy drobno pokrojoną lub poszarpaną świeżą bazylię, całość mieszamy i wyłączamy ogień.
  2. Fasolę i kapary odcedzamy.
  3. Kulki mozzarelli kroimy w plastry, ser żółty zcieramy na tarce na dużych oczkach.
  4. Podpiekamy pojedynczo tortille na patelni (z obu stron), a po ich zdjęciu wykładamy na brzegu 1/4 składników i zawijamy.
  5. Przekładamy gotowe tortille do nagrzanego do 80°C piekarnika i po delikatnym roztopieniu sera możemy je serwować.
  6. Sos podajemy w oddzielnych miseczkach lub smarujemy nim tortille przed ułożeniem składników.