google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 19.04.2019
    1 USD
    3.8051
    0.0049
    1 EUR
    4.2802
    0.0012
    1 CHF
    3.7557
    -0.0029
    1 GBP
    4.9479
    -0.0004
    1 RUB
    0.0595
    0.0002
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Świąteczne jajka faszerowane pasztetową i pieczarkami

    Świąteczne jajka faszerowane pasztetową i pieczarkami

    Składniki:

    • 10 jajek
    • 200 g Pasztetu królewskiego marki Berger
    • 6 pieczarek
    • 2 małe cebule
    • olej rzepakowy
    • sól, pieprz i słodka papryka do smaku
    • melisa do dekoracji
    • 2 łyżki majonezu (ewentualnie do dekoracji)

    Wykonanie:

    1. Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą i ostudzić. Następnie je obrać i przekroić wzdłuż na pół.
    2. Wyciągnięte żółtka przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem.
    3. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać umyte, obrane i drobno pokrojone w kosteczkę pieczarki. Smażyć, aż woda odparuje z pieczarek.
    4. Do wcześniej rozgniecionych żółtek dodać pasztetową, zamieszać.
    5. Farsz uzupełnić o usmażone pieczarki i cebulę, doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką.
    6. Na koniec połówki jajek wypełnić farszem i udekorować listkami melisy bądź ewentualnie majonezem.
       
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.