google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 21.05.2019
    1 USD
    3.8625
    0.0082
    1 EUR
    4.3055
    0.006
    1 CHF
    3.8235
    0.0046
    1 GBP
    4.9038
    -0.0079
    1 RUB
    0.0598
    0.0001
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Polskie Normy dotyczące branży spożywczej - kwiecień 2019

    Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej

    - kwiecień 2019

     

    PN-ISO 17129:2019-04 - wersja polska

    Data publikacji: 01-04-2019

    Mleko w proszku -- Oznaczanie białek soi i grochu z zastosowaniem elektroforezy kapilarnej w obecności dodecylosiarczanu sodu (SDS-CE) -- Metoda przesiewowa

    Zakres

    W niniejszej Normie Międzynarodowej opisano metodę oznaczania izolatów białka soi i grochu w nisko ogrzewanym mleku w proszku, z zastosowaniem elektroforezy kapilarnej w obecności dodecylosiarczanu sodu (SDS-CE).

    Metoda nie jest odpowiednia do wykrywania obecności zhydrolizowanych białek roślinnych w mleku w proszku

     

    PN-ISO 1738:2019-04 - wersja polska

    Data publikacji: 01-04-2019

    Masło -- Oznaczanie zawartosci soli

    Zakres

    W niniejszej Normie Międzynarodowej określono metodę oznaczania zawartości soli w maśle. Metoda ma zastosowanie do wszystkich rodzajów masła zawierającego więcej niż 0,1 % (ułamek masowy) soli.

     

    PN-ISO 17997-1:2019-04 - wersja polska

    Data publikacji: 17-04-2019

    Mleko -- Oznaczanie zawartości azotu kazeinowego -- Część 1: Metoda pośrednia (Metoda odniesienia)

    Zakres

    W niniejszej części ISO 17997│IDF 29 określono metodę odniesienia pośredniego oznaczania zawartości azotu kazeinowego w mleku krowim.

    Metoda może być modyfikowana dla mleka pochodzącego od innych gatunków lub dla płynnych przetworów mlecznych.

    UWAGA Zawartość azotu kazeinowego będzie się zmniejszać w trakcie przechowywania mleka w wyniku rozkładu kazeiny nawet w temperaturze 4 °C. Zawartość azotu kazeinowego mleka poddanego obróbce cieplnej będzie sztucznie zawyżona z powodu denaturacji białka serwatkowego.

     

    PN-ISO 17997-2:2019-04 - wersja polska

    Data publikacji: 17-04-2019

    Mleko -- Oznaczanie zawartości azotu kazeinowego -- Część 2: Metoda bezpośrednia

    Zakres

    W niniejszej części ISO 17997│IDF 29 określono metodę rutynową bezpośredniego oznaczania zawartości azotu kazeinowego w mleku krowim.

    Metoda może być modyfikowana dla mleka pochodzącego od innych gatunków lub dla płynnych przetworów mlecznych.

    UWAGA Zawartość azotu kazeinowego będzie się zmniejszać w trakcie przechowywania mleka w wyniku rozkładu kazeiny nawet w temperaturze 4 °C. Zawartość azotu kazeinowego mleka poddanego obróbce cieplnej będzie sztucznie zawyżona z powodu denaturacji białka serwatkowego.

     

     


    Zestawienie zostało opracowane przez Redakcję Jedzenie.info.pl
    na podstawie ogólnodostępnych informacji publikowanych przez PKN.

    Źródło:
    Polski Komitet Normalizacyjny
    www.pkn.pl
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.