jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Polskie Normy dotyczące branży spożywczej - kwiecień 2019

Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej - kwiecień 2019

Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej

- kwiecień 2019

 

PN-ISO 17129:2019-04 - wersja polska

Data publikacji: 01-04-2019

Mleko w proszku -- Oznaczanie białek soi i grochu z zastosowaniem elektroforezy kapilarnej w obecności dodecylosiarczanu sodu (SDS-CE) -- Metoda przesiewowa

Zakres

W niniejszej Normie Międzynarodowej opisano metodę oznaczania izolatów białka soi i grochu w nisko ogrzewanym mleku w proszku, z zastosowaniem elektroforezy kapilarnej w obecności dodecylosiarczanu sodu (SDS-CE).

Metoda nie jest odpowiednia do wykrywania obecności zhydrolizowanych białek roślinnych w mleku w proszku

 

PN-ISO 1738:2019-04 - wersja polska

Data publikacji: 01-04-2019

Masło -- Oznaczanie zawartosci soli

Zakres

W niniejszej Normie Międzynarodowej określono metodę oznaczania zawartości soli w maśle. Metoda ma zastosowanie do wszystkich rodzajów masła zawierającego więcej niż 0,1 % (ułamek masowy) soli.

 

PN-ISO 17997-1:2019-04 - wersja polska

Data publikacji: 17-04-2019

Mleko -- Oznaczanie zawartości azotu kazeinowego -- Część 1: Metoda pośrednia (Metoda odniesienia)

Zakres

W niniejszej części ISO 17997│IDF 29 określono metodę odniesienia pośredniego oznaczania zawartości azotu kazeinowego w mleku krowim.

Metoda może być modyfikowana dla mleka pochodzącego od innych gatunków lub dla płynnych przetworów mlecznych.

UWAGA Zawartość azotu kazeinowego będzie się zmniejszać w trakcie przechowywania mleka w wyniku rozkładu kazeiny nawet w temperaturze 4 °C. Zawartość azotu kazeinowego mleka poddanego obróbce cieplnej będzie sztucznie zawyżona z powodu denaturacji białka serwatkowego.

 

PN-ISO 17997-2:2019-04 - wersja polska

Data publikacji: 17-04-2019

Mleko -- Oznaczanie zawartości azotu kazeinowego -- Część 2: Metoda bezpośrednia

Zakres

W niniejszej części ISO 17997│IDF 29 określono metodę rutynową bezpośredniego oznaczania zawartości azotu kazeinowego w mleku krowim.

Metoda może być modyfikowana dla mleka pochodzącego od innych gatunków lub dla płynnych przetworów mlecznych.

UWAGA Zawartość azotu kazeinowego będzie się zmniejszać w trakcie przechowywania mleka w wyniku rozkładu kazeiny nawet w temperaturze 4 °C. Zawartość azotu kazeinowego mleka poddanego obróbce cieplnej będzie sztucznie zawyżona z powodu denaturacji białka serwatkowego.

 

 


Zestawienie zostało opracowane przez Redakcję Jedzenie.info.pl
na podstawie ogólnodostępnych informacji publikowanych przez PKN.