jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Lekka sałatka z kabanosami

Lekka sałatka z kabanosami

Lekka sałatka z kabanosami
Lekka salatka z bobem i kabanosami, fot. Orchidea Creative Group

Składniki:

  • 100 g wieprzowych Kabanosów Premium marki Berger
  • 1 kg bobu
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 2 garście kiełek słonecznika
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • 10 czarnych oliwek (w krążkach)
  • pół pęczka koperku
  • pół natki pietruszki
  • 50 g twardego sera np. Grana Padano

Dressing:

  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka miodu

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wykonanie:

W garnku zagotować delikatnie osoloną wodę. Wrzucić bób, gotować go do miękkości. Następnie odsączyć i obrać. W międzyczasie pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, zaś pokrojone w plasterki kabanosy podsmażyć na suchej patelni. Koperek i pietruszkę drobno posiekać, ser zetrzeć na tarce. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Oliwki w krążkach odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć i posypać kiełkami słonecznika. Całość polać przygotowanym wcześniej dressingiem.