jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Jak wybrać piec gastronomiczny do restauracji? Praktyczne porady

Urządzenie lokalu gastronomicznego wymaga nakładów pracy i pieniędzy. Bardzo ważną decyzją jest wybór sprzętów – trzeba dobrze przemyśleć, czego potrzebujemy, jakie funkcje ma on spełniać itd. Jedną z najważniejszych inwestycji jest zakup pieca gastronomicznego.    

Urządzenie lokalu gastronomicznego wymaga nakładów pracy i pieniędzy. Bardzo ważną decyzją jest wybór sprzętów – trzeba dobrze przemyśleć, czego potrzebujemy, jakie funkcje ma on spełniać itd. Jedną z najważniejszych inwestycji jest zakup pieca gastronomicznego.

Jak wybrać piec gastronomiczny do restauracji? Praktyczne porady
Urządzenie i prowadzenie lokalu gastronomicznego nie należy do prostych zadań, gdyż w dużym stopniu być albo nie być restauracji zależy od opinii gości. Aby zminimalizować ryzyko uzyskania złej oceny, warto zadbać o wszystko wcześniej – m.in. zatrudnić doświadczony personel, ale też zainwestować w odpowiedni sprzęt gastronomiczny, m.in. odpowiedni piec gastronomiczny. Jak go wybrać?

Wielkość pieca a liczba dań

Piec gastronomiczny musi być idealnie dobrany do danego lokalu – jego wielkości, charakteru oraz oferty. Inny model będzie dobry do restauracji czy baru szybkiej obsługi, inny sprawdzi się w firmie cateringowej, stołówce szpitalnej czy hotelowej itd.

Piec piekarniczy oferuje różne pojemności. Równie ważny jest profil działalności i np. liczba serwowanych dań – ma to ogromny wpływ na wielkość pieca. Pamiętaj, że powinien być jak najbardziej ekonomiczny. Rodzaj i liczba potraw znajdujących się w menu jest w tym przypadku kluczowa.

Wymiary pieca i lokalu

Zanim zdecydujesz się na zakup konkretnego pieca, zwróć uwagę na jego parametry – jak m.in. jak szerokość, wysokość i głębokość. Wśród dostępnych urządzeń wybór jest ogromny, więc można łatwo dobrać optymalny z nich. Piec piekarniczy musi przede wszystkim nie tylko zmieścić się w kuchni, ale też pozwolić załodze wygodnie wykonywać swoje zadania.

Podstawowy czy zaawansowany?

Piece gastronomiczne mogą pełnić wiele zadań, m.in. grillować czy gotować na parze, a także wykorzystywać nowoczesne technologie. Nie w każdym lokalu będą one niezbędne czy nawet potrzebne, a na pewno trzeba za nieco sporo zapłacić.

Warto sprawdzić różne modele i uznać, co jest dla nas niezbędne. Poza tym personel powinien być przeszkolony w korzystaniu z dodatkowych funkcjonalności pieca. Nauka obsługi zaawansowanego pieca może wymagać czasu.

Inwestycja na długie lata

Parametry to kluczowa kwestia – warto postawić na sprzęt od sprawdzonego i cenionego producenta. W ten sposób zyskasz pewność, że piece gastronomiczne będą służyły przez wiele lat bez konieczności ich ciągłego serwisowania. Na rynku jest wiele urządzeń różnych marek o ugruntowanej pozycji – są one gwarancją dobrej jakości i zapewnią sprawną pracę.

Artykuł sponsorowany


Komentarze

Brak elementów do wyświetlenia.