google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 21.08.2019
    1 USD
    3.9210
    -0.0198
    1 EUR
    4.3513
    -0.0143
    1 CHF
    4.0014
    -0.0213
    1 GBP
    4.7623
    -0.0031
    1 RUB
    0.0592
    0.0001
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Wakacyjne menu: jak powinno wyglądać?

    Wakacje to czas letnich przyjęć, obiadów w ogrodzie czy spotkań w gronie przyjaciół i rodziny. W upalne dni zamiast ciężkostrawnych i tłustych potraw chętniej sięgamy po napoje oraz lekkie dania. W tym czasie warto skorzystać z dobrodziejstwa sezonowych warzyw i owoców, które mamy na wyciągnięcie ręki.

    Postaw na sezon

    Mimo, że wysokie temperatury nie zachęcają do jedzenia, to latem należy pamiętać, by jeść regularnie. W tym okresie śmiało można rozkoszować się w warzywach i owocach, których teraz jest bardzo dużo. Do wyboru mamy takie dobroci jak np. fasolka szparagowa, pomidory, kalafior, ogórki, czereśnie czy maliny. Ich smak orzeźwia, a poza tym zawierają dużo wody i minerałów, których potrzebujemy, by utrzymać prawidłową gospodarkę elektrolitową. W wakacyjne miesiące jedzmy więc więcej świeżych warzyw. Zamiast gotowania ciężkich potraw sięgnijmy po lekkie, zdrowe i szybkie sałatki.

    Ekspresowa świeża micha z darami lata

    Ekspresowa świeża micha z darami lata

    Składniki:

    • kilka plasterków polędwicy królewskiej light marki Konspol
    • garść zielonej fasolki szparagowej
    • garść pestek granatu
    • ½ puszki kukurydzy
    • garść liści szpinaku
    • kilka cienkich płatków parmezanu
    • oliwa z oliwek
    • pieprz i sól

    Przygotowanie:

    Fasolkę myjemy i gotujemy do miękkości, po czym kładziemy ją do miski. Następnie do miski dodajemy również liście szpinaku, kukurydzę i pestki granatu. Całość mieszamy. Na wierzchu układamy plasterki polędwicy królewskiej light w plastrach marki Konspol oraz płatki parmezanu. Całość skrapiamy oliwą z oliwek oraz doprawiamy pieprzem i solą.

    Sałatka z mango, roszponką i miętą

    Sałatka z mango, roszponką i miętą

    Składniki:

    • kilka plasterków szynki z indyka marki Konspol
    • opakowanie roszponki
    • kilka liści mięty
    • 1 mango
    • 1 ananas
    • 1 limonka
    • pieprz i sól

    Przygotowanie:

    Mango i ananasa obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Roszponkę i miętę myjemy po czym dorzucamy do miski. W dalszej kolejności kroimy w  małe kawałeczki szynkę z indyka marki Konspol. Całość mieszamy, doprawiamy pieprzem oraz solą i skrapiamy sokiem z limonki.

    Smacznego!

    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.