google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 18.10.2019
    1 USD
    3.8503
    -0.0135
    1 EUR
    4.2844
    -0.0005
    1 CHF
    3.8969
    0.0067
    1 GBP
    4.9671
    0.0215
    1 RUB
    0.0602
    -0.0002
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Sandwiche, czyli ugrilluj sobie kanapkę

    Zwykle jada się je z żółtym serem lub szynką. Doskonale smakują podane na ciepło, najlepiej w towarzystwie smakowitego sosu. Sandwiche, bo o nich mowa, możemy przygotować na każdą porę dnia i na wiele różnych sposobów. Sprawdź kilka z nich!

    Sandwiche? Palce lizać!

    Z parmezanem, pieczarkami, pesto, a może z aromatycznymi ziołami lub rukolą? Sandwiche to popularne, lekkostrawne kanapki na ciepło, które do Polski przywędrowały aż z Wielkiej Brytanii. Choć zwykle serwowane są jako przekąski miedzy posiłkami w formie dodatku, to coraz częściej spotkać je możemy jako danie główne. Sandwiche podawane na obiad lub kolację muszą być przyrządzone w wersji „na bogato”, co oznacza, że nie może zabraknąć w nich dodatku mięsnego w postaci szynki lub podsmażonej piersi z kurczaka, bukietu warzyw i smakowitych sosów.

    Przedstawiamy kilka przepisów na oryginalne sandwiche z modnymi dodatkami. Nic tylko palce lizać!

    Z pesto, ogórkiem i avocado

    Sandwiche, czyli ugrilluj sobie kanapkę

    Składniki:

    • 2 kromki chleba pełnoziarnistego
    • 2 plasterki szynki wędzonej wieprzowej Znakomitej marki Konspol
    • 2 plasterki sera żółtego
    • 1 łyżka zielonego pesto
    • 1 plasterek avocado
    • 1ogórek konserwowy

    Przygotowanie:

    Obie kromki pieczywa tostowego smarujemy z obu stron pesto. Na jednej z nich układamy kolejno avocado, plasterki szynki wędzonej wieprzowej Znakomitej marki Konspol, żółtego sera i pokrojonego w talarki ogórka konserwowego. Kanapkę przykrywamy drugą częścią chleba i grillujemy na rozgrzanym ruszcie raz z jednej, raz z drugiej strony aż do momentu zarumienienia się.

    Z pieczarkami, parmezanem i lubczykiem

    Sandwiche, czyli ugrilluj sobie kanapkę

    Składniki:

    • 2 kromki pieczywa tostowego
    • kilka pieczarek
    • 2 plasterki żółtego sera
    • 2 plasterki polędwicy wędzonej z kurczaka NATURA marki Konspol
    • 2 łyżki masła
    • 2łyżki majonezu
    • 1 łyżka startego parmezanu
    • przyprawa lubczyk do smaku

    Przygotowanie:

    W pierwszej kolejności myjemy pieczarki, kroimy w talarki, solimy i smażymy na maśle. Obie kromki pieczywa tostowego smarujemy z jednej strony majonezem, a z drugiej resztą masła. Na każdą nich układamy plasterki polędwicy wędzonej z kurczaka NATURA marki Konspol, podpieczone pieczarki. Całość posypujemy parmezanem i lubczykiem po czym przykrywamy drugą częścią chleba. Kanapkę grillujemy na rozgrzanym ruszcie raz z jednej, raz z drugiej strony aż do momentu zarumienienia się.

    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.