26-02-2015, 00:00
Wyrzeczenia związane z odmawianiem sobie ulubionych potraw czy głodzeniem się z uwagi na niską, dzienną podaż kalorii zwykle sprawiają, że przejście na dietę wiąże się z prawdziwą drogą przez mękę. Dieta 3D Chili jest innowacyjnym rozwiązaniem, które pozwala jeść smacznie, do syta, a przy tym tracić na wadze. Sekret jej skuteczności tkwi w przyprawach.
A konkretnie w ich odpowiednim doborze zarówno pod względem ilości, jak i połączenia z innymi przyprawami, co powoduje, że zaczynają one działać jak trójwymiarowy system spalania kalorii. Dzieli się je na trzy grupy – czerwone, żółte i zielone. Przyprawy czerwone - chili, papryka ostra, słodka i peperoni, a także curry, pieprz czarny i cayenne, zawierają kapsaicynę, dzięki czemu usprawniają metabolizm, a tym samym przyspieszają spalanie tkanki tłuszczowej. Zaleca się je w szczególności na kolację. Do grupy żółtej zalicza się imbir, kurkuma, gorczyca, cynamon i kardamon, które mają wspomagać pracę układu pokarmowego, zwłaszcza pobudzać wydzielanie soków żołądkowych ułatwiających trawinie. Przyprawy te pozytywnie wpływają na krążenie oraz sprzyjają hamowaniu apetytu, a przez to zmniejszają ryzyko sięgania po kaloryczne i niezdrowe przekąski. Powinno się je dodawać do zup i drugiego dania. Wśród zielonych przypraw stosowanych w Diecie 3D Chili znajduje się bazylia, oregano, szałwia, rozmaryn, mięta i tymianek, o działaniu kojącym i stabilizującym funkcjonowanie układu pokarmowego. Należy sięgać po nie w porze śniadania.
Codziennie jesz 5 zbilansowanych i zróżnicowanych posiłków, dzięki czemu unikasz monotonii oraz napadów wilczego apetytu. Ważne jest, abyś nie zapomniała o śniadaniu, a także starała się spać 8 godzin dziennie – dzięki temu utrzymasz dobre tempo przemiany materii. Stosując dietę przez 28 dni, możesz stracić na wadze do 8 kg.
Źródło: doz.pl |
Przykładowe dzienne menu w Diecie 3D Chili może wyglądać tak, że na śniadanie zjesz jajecznicę z pomidorami oraz szczypiorkiem doprawioną bazylią i oregano albo omlet z 1 jajka, otrąb pszennych i 0,5 szklanki mleka z dodatkiem sosu z łyżki jogurtu naturalnego oraz szczypty soli. Na drugie śniadanie możesz sięgnąć po kefir doprawiony imbirem i cynamonem lub wybrać kubek gorącej czekolady z odrobiną chili. Obiad może składać się z ryżu ugotowanego w curry i piersi z kurczaka lub przyrządzonego na parze fileta z dorsza z warzywami i dodatkiem rozmarynu oraz bazylii. Jako podwieczorek możesz wypić szklankę soku pomidorowego z odrobiną chili lub zjeść surówkę z tartej marchewki ze szczyptą cynamonu. Kolacja może składać się z sałatki z papryki i jajka doprawionej chili lub kromki razowego chleba posmarowanej musztardą i przykrytej plastrem polędwicy z indyka. Do tego możesz wypić filiżankę czerwonej herbaty.
Ze względu na ostre przyprawy, Dieta 3D Chili nie jest odpowiednią kuracją odchudzającą dla nadciśnieniowców, osób cierpiących z powodu chorób układu pokarmowego, w szczególności zmagającym się z wrzodami żołądka, a także kobiet w ciąży. Może też powodować problemy skórne, dlatego przy jej stosowaniu powinny uważać osoby zmagające się np. z trądzikiem.
Innowacyjność Diety 3D Chili kryje się też w tym, że jako jedyna posiada swój suplement uwzględniający trójfazowy cykl organizmu, którym możesz wzmocnić kurację odchudzającą. Specjalne kapsułki będące kombinacją substancji z ekstraktami roślin stosowanych w diecie, mają trzy kolory – żółty, czerwony i zielony. Po pierwsze należy sięgać rano, drugie przeznaczone są do przyjmowania w południe, a trzecie wymagają stosowania wieczorem. Suplement zawiera 10 naturalnych składników – w żółtych kapsułkach kryje się kurkuma, biała fasola, imbir i Garcinia Cambogia, w zielonych – jagody acai, zielona herbata i chlorella, a w czerwonych – guarana, kapsaicyna oraz pektyna z grejpfruta.
Komentarze