16-03-2017, 00:00
Resztki jedzenia z poprzedniego dnia można wykorzystać do przygotowania zup. Nie musimy ograniczać się do klasycznej pomidorowej czy rosołu. Świat zup jest znacznie bogatszy. Aby nadać zupom bogatego smaku warto odważyć się doprawić je aromatycznymi przyprawami i ziołami. Pomysłowe przepisy na pyszne zupy poleca ekspert programu „Kulinarnie Mocni”, Szef Kuchni Kamis, Maciej Wawryniuk. Tak, jak edukatorom Banków Żywności podpowiada, jak przygotować smaczne i proste dania jednogarnkowe.
Pyszne i aromatyczne zupy
Zupy mają wiele zalet – są treściwe, rozgrzewająw chłodne dni, a także zawierają składniki niezbędne dla naszego zdrowia. Wbrew pozorom do ich przyrządzenia wcale nie potrzeba dużo czasu, wiedzy i zaangażowania. Niezależnie, czy będzie to krem porowo-ziemniaczany czy zupa chlebowa z boczniakami, możemy wykorzystać wszystkie dostępne składniki, jakie mamy pod ręką i eksperymentować ze smakami. Doprawiając je aromatycznymi przyprawami i ziołami zaskoczymy wszystkich domowników i przegonimy kulinarną niemoc, która od czasu do czasu zagląda do naszej kuchni.
Zupa chlebowa z boczniakami (czas przygotowania: 45minut )
Składniki:
Sposób przygotowania:
Krem porowo-ziemniaczany (czas przygotowania: 60 minut)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Podobne artykuły
Komentarze