jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Babka cytrynowa na maślance

Zbliżają się Święta Wielkanocne. Na tę okazję proponujemy Wam przepyszną babkę cytrynową na maślance. Spróbujcie sami!

Zbliżają się Święta Wielkanocne. Na tę okazję proponujemy Wam przepyszną babkę cytrynową na maślance. Spróbujcie sami!

Babka cytrynowa na maślance

Składniki:

  • masło – 100 g , miękkie
  • cukier – 2,5 szklanki
  • jajko – 6 szt
  • sok z cytryny – 6 łyżek
  • skórka z cytryny – otarta z 2 owoców
  • mąka tortowa Młynomag – 4 szklanki
  • proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczka
  • soda – 1 płaska łyżeczka
  • sól – 1/2 łyżeczki
  • maślanka – 2 szklanki

Sposób przygotowania:

W dużej misce zmiksuj masło z cukrem i sokiem z cytryny na gładki krem. Dodaj otartą skórkę z cytryny, ciągle miksując wbijaj po jednym jajku.

Do ciasta dodaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Wymieszaj.

Na koniec wlej maślankę, połącz wszystkie składniki.

Gotowe ciasto przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką krupczatką z Młynomagu  foremki. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 stopniach.

Wierzch ciasta ozdobić możesz cytrynowym lukrem (cukier puder połączony z sokiem z cytryny) i ozdobić wiosennymi kwiatami jadalnymi. Ja użyłam kwiatów forsycji.

 

Smacznego!

Artykuł został dodany przez firmę

Młynomag Sp.j.

Nasz młyn położony jest w sercu Warmii i Mazur, pośród żyznych pól słynących z upraw zbóż konsumpcyjnych. To korzystne położenie pozwala nam produkować mąkę z surowców najwyższej jakości. Mąka z "Młynomagu" jest w 100% naturalna.

Zapoznaj się z ofertą firmy


Inne publikacje firmy


Podobne artykuły


Komentarze

Brak elementów do wyświetlenia.