2017-04-25 - 2017-04-26 Ostróda targi
tel.: 89 506 58 00
tel.: 89 647 78 00
e-mail: [email protected]
https://www.expomazury.pl
Grunwaldzka 55 14-100 Ostróda
warmińsko-mazurskie, Polska
W dniach 25-26.04.2017 roku w nowoczesnym centrum targowo-konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się druga edycja targów Mazury HoReCa. Pierwsza edycja, prowadzona przez Karola Okrasę, z udziałem uznanych kucharzy i młodych talentów kulinarnych, odbyła się w maju 2016 roku i była połączona z Festiwalem Smaków.
Pierwsza edycja Mazury HoReCa zgromadziła prawie 120 firm z branży i 50 Profesjonalnych Kupujących (Hosted Buyers). Organizatorzy, wychodząc naprzeciw opiniom i oczekiwaniom wystawców i odwiedzających, postanowili w 2017 roku rozdzielić te dwie imprezy. Festiwal Smaków skierowany do klienta indywidualnego i wydarzenie biznesowe Mazury HoReCa 2017 odbędą się zatem niezależnie.
Tym, co wyróżnia targi Mazury HoReCa spośród innych wydarzeń w branży, jest program Hosted Buyers, do którego zapraszani są Profesjonalni Kupujący z całej Polski. Podczas Mazury HoReCa odbywają się spotkania biznesowe pomiędzy Wystawcami a potencjalnymi kontrahentami. Ta formuła dobrze sprawdziła się w pierwszej edycji wydarzenia, będzie zatem kontynuowana.
Targi Mazury HoReCa są skierowane do hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni, firm produkujących sprzęt gastronomiczny, wyposażenie hoteli, meble hotelowe, świadczących usługi marketingowe dla hotelarstwa i gastronomii, oferujących oprogramowania i inteligentne technologie, dla dostawców żywności, napojów, alkoholi w kanałach HoReCa etc. Nowością w drugiej edycji jest poszerzenie hotelarsko-gastronomicznej tematyki o branżę piekarską, cukierniczą i lodziarską. Tę inicjatywę będą wspierać dwa ważne dla piekarstwa i cukiernictwa w Polsce stowarzyszenia: Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa Rzeczypospolitej Polskiej oraz Stowarzyszenie Cukierników Karmelarzy i Lodziarzy Rzeczypospolitej Polskiej. Patronat Honorowy nad wydarzeniem objęła Fundacja Klubu Szefów Kuchni.
Podczas Mazury HoReCa 2017 odbędą się także konkursy kulinarne, m. in. druga edycja konkursu Zielona Budka Master Challenge oraz dwa konkursy związane z mięsem drobiowym – „Gęsina w Restauracji” oraz „Drób na Polskim Stole”. Wezmą w nich udział zarówno profesjonaliści, jak i uczniowie szkół gastronomicznych. Zostanie stworzona strefa live cooking, gdzie pokazy kulinarne będą prowadzić topowi szefowie kuchni. Wydarzenie ponownie poprowadzi jeden z najbardziej rozpoznawalnych kucharzy w Polsce – Karol Okrasa.
Serdecznie zapraszamy do udziału w targach! Więcej informacji na stronie internetowej http://www.mazuryhoreca.pl.