jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Przetarg

DOSTAWĘ PRODUKTÓW GŁĘBOKO MROŻONYCH, WARZYW I OWOCÓW MROŻONYCH

23-06-2016, 00:00

Dane kontaktowe

3 Regionalna Baza LogistycznaZadanie 1Zadanie 2Zadanie 3Zadanie 4Zadanie 5Zadanie 6Zadanie 7Zadanie 8Zadanie 9Zadanie 10Zadanie 11Zadanie 12
ul. Montelupich 3 3,30-901 Kraków
tel. 261 137 554
fax. 261 137 553
e-mail: [email protected]

Kontaktując się z firmą powiedz, że zdobyłeś o niej informacje dzięki portalowi elektryka.org!
Dziękujemy!
Szczegóły przetargu

Kraków: DOSTAWĘ PRODUKTÓW GŁĘBOKO MROŻONYCH, WARZYW I OWOCÓW MROŻONYCH
Numer ogłoszenia: 100947 - 2016; data zamieszczenia: 23.06.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 3 Regionalna Baza Logistyczna , ul. Montelupich 3, 30-901 Kraków, woj. małopolskie, tel. 261 137 554, faks 261 137 553.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWĘ PRODUKTÓW GŁĘBOKO MROŻONYCH, WARZYW I OWOCÓW MROŻONYCH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zamówienia obejmuje dwie grupy produktów: Grupa I - Produkty głęboko mrożone (zadania od 1-6) Grupa II Warzywa i owoce mrożone (zadania od 7-12). Dla każdej grupy obowiązuje 6 obszarów dostaw.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5, 15.31.11.00-2, 15.33.11.70-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    1. Wykonawca składający ofertę, będzie zobowiązany posiadać przez cały okres trwania umowy obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień. 2. Wykonawca zobowiązany będzie przez cały okres związania umową posiadać aktualną polisę lub inny dokument ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej -deliktowej z rozszerzonym zakresem (lub odrębną) od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane lub/i dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego o wartości równej lub wyższej sumie wartości zawartej umowy na dowód czego przedkłada kopię dowodu zawarcia ubezpieczenia, który stanowić będzie załącznik do umowy. Polisa nie może zawierać zapisów dotyczących obowiązku potwierdzania podpisów przez bank prowadzący rachunek Zamawiającego, czy też przez notariusza.

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Wypełniony druk OFERTA - załącznik 2 do specyfikacji. 2. Wypełnione formularze cenowe - załącznik nr 6 do specyfikacji, w zakresie zadań, których realizację wykonawca oferuje. 3. Oryginał lub kopię pełnomocnictwa 4. obowiązującą Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego. Podstawa prawna: art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz.1225 z późn. zm.) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień. 5. aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP, tj.: a) Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub b) Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73, ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub c) Protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 6. Wykonawca najpóźniej w dniu podpisania umowy przedstawi zamawiającemu aktualną polisę lub inny dokument ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej) z rozszerzonym zakresem (lub odrębną) od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane lub/i dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego o wartości równej lub wyższej sumie wartości zawartej umowy na dowód czego przedkłada kopię dowodu zawarcia ubezpieczenia, który stanowić będzie załącznik do umowy. Polisa nie może zawierać zapisów dotyczących obowiązku potwierdzania podpisów przez bank prowadzący rachunek Zamawiającego, czy też przez notariusza

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zamowienia.3rblog.wp.mil.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 3 RBLog ul. Montelupich 3, 30-901 Kraków.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.07.2016 godzina 09:00, miejsce: 3 RBLog ul. Montelupich 3, 30-901 Kraków.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Flaki zamrożone, Pierogi z mięsem zamrożone, Pierogi z serem zamrożone, Naleśniki z serem zamrożone, Naleśniki z owocami zamrożone, Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone, Krokiety z mięsem zamrożone, Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone, Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone, Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone, Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone, Pyzy ziemniaczane zamrożone, Kluski śląskie zamrożone, Kopytka zamrożone, Frytki zamrożone. Zamawiający w ramach tego zadania przewiduje możliwość uruchomienia prawa opcji.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Flaki zamrożone, pierogi z mięsem zamrożone Zamawiający w ramach tego zadania przewiduje możliwość uruchomienia prawa opcji.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Flaki zamrożone, Pierogi z mięsem zamrożone, Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone, Pierogi ruskie zamrożone, Naleśniki z serem zamrożone, Naleśniki z owocami zamrożone, Krokiety z mięsem zamrożone, Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone, Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone, Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone, Pyzy ziemniaczane zamrożone, Kluski śląskie zamrożone, Kopytka zamrożone, Zamawiający w ramach tego zadania przewiduje możliwość uruchomienia prawa opcji.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Flaki zamrożone, Pierogi z mięsem zamrożone, Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone, Pierogi z serem zamrożone, Pierogi ruskie zamrożone, Knedle owocowe zamrożone, Naleśniki z serem zamrożone, Naleśniki z owocami zamrożone, Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone, Pyzy ziemniaczane zamrożone, Kluski śląskie zamrożone, Frytki zamrożone, Zamawiający w ramach tego zadania przewiduje możliwość uruchomienia prawa opcji.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie 5.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierogi z mięsem zamrożone Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone Pierogi ruskie zamrożone Uszka z kapustą i grzybami zamrożone Pyzy ziemniaczane zamrożone, Kluski śląskie zamrożone, Kopytka zamrożone, Frytki zamrożone, Zamawiający w ramach tego zadania przewiduje możliwość uruchomienia prawa opcji.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zadanie 6.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Flaki zamrożone Pierogi z mięsem zamrożone Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone Pierogi z serem zamrożone Pierogi ruskie zamrożone Knedle owocowe zamrożone Uszka z kapustą i grzybami zamrożone Naleśniki z serem zamrożone Naleśniki z owocami zamrożone Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone Krokiety z mięsem zamrożone Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone Pyzy ziemniaczane zamrożone Kluski śląskie zamrożone Kopytka zamrożone Frytki zamrożone Zamawiający w ramach tego zadania przewiduje możliwość uruchomienia prawa opcji..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Zadanie 7.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Truskawka zamrożona Czarna porzeczka zamrożone Sliwka zamrożona Różyczki kalafiora zamrożone Brokuł zamrożony Szpinak zamrożony Zamawiający w ramach tego zadania przewiduje możliwość uruchomienia prawa opcji..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.11.00-2, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Zadanie 8.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Fasolka szparagowa zamrożona Różyczki kalafiora zamrożone Brokuł zamrożony Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona Zamawiający w ramach tego zadania przewiduje możliwość uruchomienia prawa opcji..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Zadanie 9.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta brukselska zamrożona Fasolka szparagowa zamrożona Różyczki kalafiora zamrożone Brokuł zamrożony Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona Szpinak zamrożony Zamawiający w ramach tego zadania przewiduje możliwość uruchomienia prawa opcji..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Zadanie 10.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sliwka zamrożona Kapusta brukselska zamrożona Fasolka szparagowa zamrożona Różyczki kalafiora zamrożone Szpinak zamrożony Zamawiający w ramach tego zadania przewiduje możliwość uruchomienia prawa opcji..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.31.11.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Zadanie 11.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brokuł zamrożony Zamawiający w ramach tego zadania przewiduje możliwość uruchomienia prawa opcji..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Zadanie 12.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Truskawka zamrożona Czarna porzeczka zamrożone Sliwka zamrożona Kapusta brukselska zamrożona Fasolka szparagowa zamrożona Różyczki kalafiora zamrożone Brokuł zamrożony Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona Szpinak zamrożony Zamawiający w ramach tego zadania przewiduje możliwość uruchomienia prawa opcji..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.11.00-2, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.