jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Przetarg

Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Szkoły Podstawowej nr 10 w Rzeszowie ul. Dominikańska 4

21-07-2016, 00:00

Dane kontaktowe

Szkoła Podstawowa Nr 10Mięso i wędliny, mięso drobiowe.Warzywa i owoce, ziemniaki.Wyroby mleczarskie i nabiał, jajka.Pieczywo.Ryby i mrożonki.Pozostałe artykuły żywnościowe.Wyroby garmażeryjne.
ul. Dominikańska 4 4,35-077 Rzeszów
tel. 17 748 23 50
fax. 17 748 23 74
e-mail: [email protected]
http:// www.sp10.net

Kontaktując się z firmą powiedz, że zdobyłeś o niej informacje dzięki portalowi elektryka.org!
Dziękujemy!
Szczegóły przetargu

Rzeszów: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Szkoły Podstawowej nr 10 w Rzeszowie ul. Dominikańska 4
Numer ogłoszenia: 148193 - 2016; data zamieszczenia: 21.07.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 10 , ul. Dominikańska 4, 35-077 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 17 748 23 50, faks 17 748 23 74.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp10.net

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła Podstawowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Szkoły Podstawowej nr 10 w Rzeszowie ul. Dominikańska 4.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa - zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego - następujących artykułów spożywczych: Część I zamówienia: Mięso i wędliny, mięso drobiowe (świeże z bieżącej produkcji). Część II zamówienia: Warzywa i owoce, ziemniaki (dobrej jakości). Część III zamówienia: Wyroby mleczarskie i nabiał, jajka (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez zamawiającego dostawy i zużycia, jajka świeże z bieżącej produkcji). Część IV zamówienia: Pieczywo (świeże z bieżącej produkcji maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku poz. 1,2,4). Część V zamówienia: Ryby i mrożonki (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez zamawiającego dostawy i zużycia). Część VI zamówienia: Pozostałe artykuły żywnościowe (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez zamawiającego dostawy i zużycia). Część VII zamówienia: Wyroby garmażeryjne {świeże z bieżącej produkcji). Zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.20.00-6, 15.30.00.00-0, 03.21.21.00-1, 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.81.10.00-6, 15.22.10.00-3, 15.33.11.70-9, 15.33.00.00-0, 15.80.00.00-6, 15.87.00.00-7, 15.89.43.00-4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 29.12.2017.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • na podstawie złożonego oświadczenia - zał. Nr 1 do oferty - wg wzoru

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • na podstawie złożonego oświadczenia - zał. Nr 1 do oferty- wg wzoru; - ponadto Zamawiający uzna za spełnienie tego wymogu przez Wykonawcę, który w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, wykonał lub wykonuje co najmniej jedną dostawę (chodzi o jedną umowę niezależnie od ilości dostaw sukcesywnych w ramach tej jednej umowy) o wartości brutto odpowiadającej przedmiotowi zamówienia, odrębnie dla każdej części zamówienia tj.: Część I zamówienia: Mięso i wędliny, mięso drobiowe - min. brutto 40.000,00 PLN Część II zamówienia: Warzywa i owoce, ziemniaki- min. brutto 25.000,00 PLN Część III zamówienia: Wyroby mleczarskie i nabiał, jajka -min. brutto 25.000,00 PLN Część IV zamówienia: Pieczywo - min. brutto 10.000,00 PLN Część V zamówienia: Ryby i mrożonki - min. brutto 12.000,00 PLN Część VI zamówienia: Pozostałe artykuły żywnościowe - min. brutto 30.000,00 PLN Część VII zamówienia: Wyroby garmażeryjne - min. brutto 15.000,00 PLN

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • na podstawie złożonego oświadczenia - zał. Nr 1 do oferty - wg wzoru

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • na podstawie złożonego oświadczenia - zał. Nr 1 do oferty - wg wzoru

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • na podstawie złożonego oświadczenia - zał. Nr 1 do oferty - wg wzoru

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 50
  • 2 - Smak - 40
  • 3 - Współpraca - 10

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Strony dopuszczają możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w granicach unormowania art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych ( Dz. U. z 2010r. Nr 113, poz. 759 ), w szczególności w przypadkach: a. zmiany obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy, b. zmiany, która jest korzystna dla Zamawiającego lub zmiany, której nie można było przewidzieć na etapie przygotowywania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, c. innych nieistotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy. 2. Wykonawca może wystąpić z wnioskiem o zmianę ceny netto poszczególnych artykułów spożywczych na wyższą wyłącznie w przypadku znacznego wzrostu (co najmniej 5%) cen na rynku i nie więcej niż o wskaźnik wzrostu cen danego artykułu ogłaszany w Biuletynie Statystycznym województwa podkarpackiego wydawanym przez GUS w Rzeszowie, nie wcześniej niż od dnia 1 grudnia 2014 r. oraz nie częściej niż dwa razy w okresie obowiązywania umowy. Jeżeli Biuletyn Statystyczny województwa podkarpackiego nie będzie publikował wskaźnika wzrostu cen któregoś z artykułów, podwyżka będzie dokonana w oparciu o wskaźnik wzrostu średnich cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszany w tymże Biuletynie. 3. Zmiany powinny zostać zgłoszone w formie wniosku (pisemnie, faksem) z uzasadnieniem faktycznym i prawnym ich wprowadzenia. 4. Zmiany, o których mowa w ust. 1 i 2 zostaną wprowadzone drogą uzgodnionego przez strony aneksu do umowy, sporządzonego w formie pisemnej pod rygorem nieważności. 5. Zmiana ceny na wyższą może nastąpić w terminie nie krótszym niż 21 dni od daty złożenia wniosku o jej podwyższenie. W przypadku obniżek cen danego asortymentu na rynku, ceny dostaw zostaną obniżone wg tych samych zasad. 6. Zmiana stawki VAT w trakcie obowiązywania umowy nie stanowi jej zmiany i nie wymaga podpisania stosownego aneksu do umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp10.net
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SIWZ w cenie 10 zł (forma papierowa) można odebrać osobiście w siedzibie Zamawiającego lub pobrać bezpłatnie ze strony internetowej szkoły..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.08.2016 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat SP Nr 10 przy ul. Dominikańska 4 w Rzeszowie (dotrzymanie ww. terminu dotyczy również ofert składanych drogą pocztową). Otwarcie dnia 18/08/2016 o godz 10:00 w sali nr 8..

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 01.09.2016.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i wędliny, mięso drobiowe..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mięsa i wędliny, mięsa drobiowego (świeże z bieżącej produkcji) - Zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 29.12.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 40
    • 2. Jakość - 50
    • 3. Współpraca - 10

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa i owoce, ziemniaki..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa warzyw i owoców, ziemniaków (dobrej jakości) - zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 29.12.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Wyroby mleczarskie i nabiał, jajka..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wyrobów mleczarskich i nabiału, jajek (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez zamawiającego dostawy i zużycia, jajka świeże z bieżącej produkcji) - zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 29.12.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pieczywo..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa peczywa (świeże z bieżącej produkcji maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku poz. 1,2,4 formularza cenowego) -zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 29.12.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Ryby i mrożonki..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa ryb i mrożonek (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez zamawiającego dostawy i zużycia) - zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3, 15.33.11.70-9, 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 29.12.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pozostałe artykuły żywnościowe..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa pozostałych artykułów żywnościowych (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez zamawiającego dostawy i zużycia) - zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.87.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 29.12.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Wyroby garmażeryjne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wyrobów garmażeryjnych (świeże z bieżącej produkcji) - zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 29.12.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 50
    • 2. Smak - 50