27-07-2016, 00:00
Zespół Opieki ZdrowotnejPakiet nr 1Pakiet nr 2
ul. Szpitalna 22 22,34-200 Sucha Beskidzka
tel. (033) 872 31 11
fax. (033) 872 31 11
e-mail: [email protected]
http:// www.zozsuchabeskidzka.pl
Sucha Beskidzka: Dostawa artykułów nabiałowych
Pakiet nr 1- artykuły nabiałowe
Pakiet nr 2- mleko
Numer ogłoszenia: 160093 - 2016; data zamieszczenia: 27.07.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Opieki Zdrowotnej , ul. Szpitalna 22, 34-200 Sucha Beskidzka, woj. małopolskie, tel. (033) 872 31 11, faks (033) 872 31 11.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów nabiałowych Pakiet nr 1- artykuły nabiałowe Pakiet nr 2- mleko.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów nabiałowych szczegółowo określonych w załącznikach nr 3 i 3a. 1.2. Oferowane artykuły nabiałowe muszą być dobrej jakości. Na jakość wpływ ma: - wygląd ogólny: kształt (kostki, krążki i itp.) , stan powierzchni, - struktura i konsystencja, - barwa charakterystyczna dla danego asortymentu, - świeży smak i zapach. 2. Wielkość i struktura zamówienia. Asortyment i szacunkową ilość w skali 12 miesięcy określają załączniki nr 3 i 3a do SIWZ. 3.Sposób i termin dostawy. Dostawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru : mleko ( pakiet nr 2) codziennie, w godzinach 5.00-7.00, pozostałe artykuły nabiałowe trzy razy w tygodniu ( poniedziałek, środa, piątek)..
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.30.00-8, 15.54.40.00-3, 15.53.00.00-2, 15.51.20.00-0, 15.43.11.00-9, 15.51.00.00-6, 03.33.30.00-4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.09.2017.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust.1 ustawy Pzp, że spełnia warunki dotyczące: a) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania,
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust.1 ustawy Pzp, że spełnia warunki dotyczące: a) posiadania wiedzy i doświadczenia,
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust.1 ustawy Pzp, że spełnia warunki dotyczące: a) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust.1 ustawy Pzp, że spełnia warunki dotyczące: a) dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust.1 ustawy Pzp, że spełnia warunki dotyczące: a) sytuacji ekonomicznej i finansowej
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
- projekt umowy - zezwolenie organu nadzoru sanitarnego na transport żywności określonym środkiem transportu -oświadczenie o posiadaniu lub podjętym działaniu wdrożenia systemu HACCP
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. Zmiana postanowień niniejszej umowy może być dokonana przez strony w formie pisemnej w drodze aneksu do niniejszej umowy, pod rygorem nieważności. 2. Zmiany postanowień niniejszej umowy, są dopuszczalne wyłącznie w przypadku, gdy: a) nastąpiło obniżenie ceny jednostkowej asortymentu, b) nastąpila zmiana sposobu konfekcjonowania c) wprowadzony zostanie do sprzedaży przez wykonawcę produkt zmodyfikowany/ udoskonalony d) wystąpił przejściowy brak produktu z przyczyn leżacych po stronie producenta przy jednoczesnym dostarczeniu produktu zamiennego o parametrach nie gorszych od produktu objętego umową. e) zmiany stawki podatku VAT - związanej z przedmiotem umowy - w tym przypadku zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto, cena netto pozostanie niezmienna, f) w przypadku zmiany stawki podatku VAT w ramach niniejszej umowy zmiana stawki następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę, g) zmiana cen producenta do 5% ceny jednostkowej - w tym przypadku wymagana jest pisemna informacja Dostawcy, z odpowiednim wyprzedzeniem, nie później niż 3 dni przed proponowana zmianą oraz zgoda Zamawiającego, h) zmiana cen producenta powyżej 10% ceny jednostkowej - w tym przypadku wymagana jest pisemna informacja Dostawcy, z odpowiednim wyprzedzeniem, nie później niż 3 dni przed proponowana zmianą, udokumentowanie jej zmiany przez producenta w postaci zaświadczenia oraz zgoda Zamawiającego.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zozsuchabeskidzka.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dział Zamówień Publicznych Zespołu Opieki Zdrowotnej w suchej Beskidzkiej , 34-200 Sucha beskidzka, ul. Szpitalna 22, Blok B, IV piętro.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.08.2016 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zespołu Opieki Zdrowotnej w suchej Beskidzkiej , 34-200 Sucha beskidzka, ul. Szpitalna 22, Blok C, I piętro.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów nabiałowych określonych w pakiecie nr 1:Jogurt naturalny a 250g Jogurt naturalny a 135g np..danon Jogurt naturalny a 210g np. Activia Jogurt z ziarnami a 2x120 np.. Activia Jogurt do picia a 195g (w butelce) np. Activia Jogurt owocowy do picia 310g np.. Danon Jogurt owocowy a 125g np.. danon gratka Jogurt owocowy np. Jogobella a 150g Jogurt owocowy a 122g np.. Fantazja Jogurt grecki 150g Jogurt do picia a 330g Kefir 250g 1,5% kubek Margaryna mleczna 0,25kg Margaryna Palma a 0,25kg np..bielmar Marganyna do smarowania w kubku a 500 g np. Mis Kromeczki Masło extra a 200g Masło pyszne a 200g o zawartości tłuszczu 55-85%- np.. Pasłęckie Masło mini a 15g Margaryna mini np.. Miskromeczki a 15g Maślanka naturalna a 400g kubek Maślanka owocowa 400g Mleko w proszku a 400g Mleko zagęszczane słodzone puszka a 533g Mleko zagęszczane niesłodzone puszka a 533g Ser Mocarella 100g Mleko w proszku a 25g granulowane Ser biały twaróg krajanka półtusty w kostkach a 1 kg Ser biały twaróg krajanka chudy w kostkach a 1 kg Serek kanapkowo-sałatkowy feta 270g np.. Favita Ser żółty plastry np.. Mlekovita a 150g Ser żółty plastry np.. Hochland, Mlekowita a 150g Ser żółty wędzony Ser żółty np.. Gouda, salami, Filipek Ser wędzony plastry np.. Mlekowita a 150g Ser pleśniowy 120g Sert topiony (krążki 8x25g) np. Hochland Ser topiony 50g (tylżycki) Ser topinony 100g Serek homogenizowany różne smaki 150g np. Danio Serek biały twarożkowy np. Almette 150g Serek biały 200g granulki wiejski Ser biały puszysty 150g np.. Hochland, Piątnica Ser biały np. Turek a 150g Serek do chleba np. Włoszczowa 100g Serek Fromage kostka a 80g Śmietana luz 18% (folia 10l) Śmietana luz 12% (folia 10l) Śmietana 30% karton 0,5l np.. Łaciata Śmietana spray a 250g Śmietanka do kawy (jednorazowa) a 10g Śmietana ukwaszona 22% 0,5l Mleko Karton 0,5 l 3,2% np. łaciate Ser topiony 140g (np.. Lactima) krążek.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.13.00-8, 15.54.40.00-3, 15.53.00.00-2, 15.51.20.00-0, 15.43.11.00-9, 15.51.00.00-6, 03.33.30.00-4.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka mleka 2%.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.33.30.00-4.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.