II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy pieczywa do Zakładu Karnego w Gębarzewie w 2017r.
Numer referencyjny: Z/P-220/5/2016
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
nie
II.2) Rodzaj zamówienia:
dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego pieczywa w następującej ilości i asortymencie:
CHLEB PSZENNO- ŻYTNI Ilość -75 000 kg
Wykonany z mąki mieszanej pszennej i żytniej,
o gramaturze 400g, krojony, porcjowany, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury.
Zamawiany chleb musi być: świeży, dobrej jakości, konsystencji jednolitej, zwartej, wolny od wad eliminujących go ze spożycia, dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia.
Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, chleb stęchły, mdły; zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; obecność szkodników, brak oznakowania bochenków.
Pożądana forma pakowania pojedynczego bochenka:
Chleb pszenno -żytni - pakowany po 400 g. w woreczki foliowe perforowane. Pieczywo przed zafoliowaniem musi być koniecznie odpowiednio wystudzone.
Minimalny okres przydatności do spożycia - 72 godz. od daty dostawy
Opakowanie i oznakowanie dostawy:
Pieczywo powinno być pakowane w kosze plastikowe, które będą zwracane Wykonawcy przy następnej dostawie.
Oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę termin produkcji i przydatności do spożycia. Wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami.
CHLEB PSZENNY - Ilość 8000 kg
Wykonany z mąki pszennej o gramaturze 400g, krojony, porcjowany, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury.
Zamawiany chleb musi być: świeży, dobrej jakości, konsystencji jednolitej, zwartej, wolny od wad eliminujących go ze spożycia, dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia.
Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, chleb stęchły, mdły; zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; obecność szkodników brak oznakowania bochenków.
Pożądana forma pakowania pojedynczego bochenka:
Chleb pszenny - pakowany po 400 g. w woreczki foliowe perforowane. Pieczywo przed zafoliowaniem musi być koniecznie odpowiednio wystudzone.
Minimalny okres przydatności do spożycia -72 godz. od daty dostawy
Opakowanie i oznakowanie dostawy:
Pieczywo powinno być pakowane w kosze plastikowe, które będą zwracane Wykonawcy przy następnej dostawie.
Oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę termin produkcji i przydatności do spożycia, wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami.
CHLEB RAZOWY - Ilość 600 kg.
Wykonany z mąki razowej, o gramaturze 400g, krojony, porcjowany, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury.
Zamawiany chleb musi być: świeży, dobrej jakości, konsystencji jednolitej, zwartej, wolny od wad eliminujących go ze spożycia, dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia.
Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, chleb stęchły, mdły; zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; obecność szkodników, brak oznakowania bochenków.
Pożądana forma pakowania pojedynczego bochenka:
Chleb razowy - pakowany po 400 g. w woreczki foliowe perforowane. Pieczywo przed zafoliowaniem musi być koniecznie odpowiednio wystudzone.
Minimalny okres przydatności do spożycia -72 godz. od daty dostawy
Opakowanie i oznakowanie dostawy:
Pieczywo powinno być pakowane w kosze plastikowe, które będą zwracane Wykonawcy przy następnej dostawie.
Oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę termin produkcji i przydatności do spożycia. Wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami.
BUŁKA TARTA - Ilość 280kg.
Produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa.
Zamawiany asortyment musi być: struktura i konsystencja sypka, bez grudek, barwa naturalna, może być niejednolita, smak i zapach charakterystyczny dla suszonego pieczywa;
Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.
Minimalny okres przydatności do spożycia 2 miesiące od daty dostawy
Opakowanie i oznakowanie dostawy:
Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością o gramaturze do 1 kg.
Oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę termin produkcji i przydatności do spożycia.
BUŁKA PSZENNA ŚREDNIA typu kajzerka- Ilość 3750 szt.
Pieczywo wyrabiane z mąki pszennej o gramaturze 1 szt. - 80g. (okrągła)
Zamawiany asortyment musi być: świeży, dobrej jakości, konsystencji jednolitej, zwartej, wolny od wad eliminujących go ze spożycia, dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia.
Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, pieczywo stęchłe, mdłe, zanieczyszczenia mechaniczne, pieczywo zabrudzone, spalone, niedopieczone, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bułki zdeformowane, zgniecione, obecność szkodników.
Minimalny okres przydatności do spożycia - 72 godz. od daty dostawy
Opakowanie i oznakowanie dostawy: bułki winny być pakowane w kosze, które będą zwracane Wykonawcy przy następnej dostawie.
PĄCZKI ŚREDNIE z nadzieniem owocowym -Ilość 800 szt.
Gramatura 1 szt. - 60g.
Zamawiany asortyment musi być: świeży, dobrej jakości, konsystencji jednolitej, zwartej, wolny od wad eliminujących go ze spożycia, dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, o jednakowym nadzieniu oraz terminu przydatności do spożycia.
Minimalny okres przydatności do spożycia - 72 godz. od daty dostawy
Podane powyżej ilości dostaw są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb jednostki. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się i zastrzega, że wielkość zamówienia określoną w formularzu cenowym zrealizuje w minimum 60%. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru.
Częstotliwość dostaw pieczywa:
Dostawy pieczywa do magazynu żywnościowego zlokalizowanego na terenie Zakładu Karnego w Gębarzewie realizowane będą od poniedziałku do sobotw godzinach od 08:00 do 12:00 w ilościach określonych przez zamawiającego.
Na sobotę, niedzielę i poniedziałek zamówienia składane będą w piątek. Na dni świąteczne zamówienia składane będą w ostatnim dniu roboczym poprzedzającym święta.
Towary muszą spełniać parametry jakościowe wynikające z Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane lub z Polskich Norm.
4.
II.5) Główny kod CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody CPV:15811100-7,
15810000-9
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7)
Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
data rozpoczęcia: 01/01/2017
II.9) Informacje dodatkowe: