III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
2.1.1 ( Dotyczy części I, X ) Decyzję PPIS zezwalającą na działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, zatwierdzającą zakres prowadzonej działalności. W przypadku oddziału dedykowanego do obsługi umowy także dokumenty dotyczące danej lokalizacji.
2.1.2 ( Dotyczy części I ) Dokument potwierdzający dokonanie wpisu do rejestru WIJHARS działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno spożywczymi., zgodnie z Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych ( tekst jednolity Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.),
2.1.3 ( Dotyczy części II, IV, XI) Decyzję PPIS zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.) oraz nadany nr weterynaryjny (świadectwo nadzoru weterynaryjnego)
2.1.4 ( Dotyczy części III, V, VI, VII, VIII) Decyzję PPIS lub PIW zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.) oraz nadany nr weterynaryjny (świadectwo nadzoru weterynaryjnego)
2.1.5 ( Dotyczy części IX ) Decyzję PPIS lub PIW zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.) oraz nadany nr weterynaryjny (świadectwo nadzoru weterynaryjnego). postanowienie zawierające zgodę na produkcję jaj konsumpcyjnych i sprawowanie nadzoru nad ich produkcją, wydane przez Powiatowy Inspektorat Weterynarii (nr wet.)
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
( Dotyczy wszystkich części ) Udokumentowania zgodnie z załącznikiem nr 7 do SIWZ wykazu dostaw należytego wykonania w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, minimum trzech dostaw odpowiadających rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, tj. polegających na dostawie asortymentu będącego przedmiotem zamówienia do zakładów żywienia zbiorowego o wielkości ponad 200 żywionych ( np. domy pomocy społecznej, szpitale, służba więzienna, stołówki szkolne, akademickie itp.), o wartości nie mniejszej niż (dotyczy każdej dostawy): 57 000,00 zł brutto w części I, 15 000,00 zł brutto w części II, 15 000,00 zł brutto w części III, 25 000,00 zł brutto w części IV, 95 000,00 zł brutto w części V, 37 000,00 zł brutto w części VI, 54 000,00 zł brutto w części VII, 46 000,00 zł brutto w części VIII, 7 000,00 zł brutto w części IX, 12 000,00 zł brutto w części X, 82 000,00 zł brutto w części XI. W przypadku, gdy ww. zakres dostaw, będzie stanowił część dostawy o szerszym zakresie, wykonawca zobowiązany jest wyodrębnić rodzajowo i kwotowo, dostawy niezbędne do wykazania spełniania warunku udziału w postępowaniu.
2.3.2 ( Dotyczy części I ) Dokument wydany przez PPIS dopuszczający do transportu artykułów rolno spożywczych samochody transportowe wykonawcy, wraz z ich wykazem (załącznik nr 8 do SIWZ - wzór wykazu samochodów ).
2.3.3 ( Dotyczy części II, XI ) Dokumenty wydane przez PPIS dopuszczające samochody transportowe wykonawcy do transportu żywności wymagającej warunków chłodniczych, wraz z ich wykazem (załącznik nr 8 do SIWZ - wzór wykazu samochodów ).
2.3.4 (Dotyczy części III, V, VI, VII, VIII, IX ) Dokumenty wydane przez PLW lub PPIS dopuszczające samochody transportowe wykonawcy do transportu żywności wymagającej warunków chłodniczych wraz z ich wykazem (załącznik nr 8 do SIWZ - wzór wykazu samochodów ).
2.3.5 ( Dotyczy części IV ) Dokumenty wydane przez PPIS dopuszczające samochody transportowe wykonawcy do transportu żywności wraz z ich wykazem (załącznik nr 8 do SIWZ - wzór wykazu samochodów ).
2.3.6 ( Dotyczy części X ) Dokument wydany przez PPIS dopuszczający do transportu wody źródlanej samochody transportowe wykonawcy wraz z ich wykazem (załącznik nr 8 do SIWZ - wzór wykazu samochodów ).
2.3.7 ( Dotyczy wszystkich części ) Zgoda na przeprowadzenie przez zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
nie
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Załącznik nr 4 do SIWZ - oświadczenie Wykonawcy spełnienia warunków udziału w postępowaniu
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
5.1 W części I - warzywa, owoce, kiszonki warzywne
1. Zaświadczenie (i / lub protokół kontroli sanitarnej) opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym PPIS z ostatnich 12 mieś zawierającą min.:
- ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności
- realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP
W przypadku dedykowanego do obsługi umowy oddziału także dokumenty dotyczące danej lokalizacji.
2. Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, GAP (Good Agricultural Practice), systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: GLOBALGAP, ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 itp.), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane.
3. Oświadczenie dostawcy o sposobie dostarczania żywności wymagającej warunków chłodniczych.
4. W przypadku, gdy przedmiot umowy lub jego część realizowany jest przez podwykonawców należy przedstawić wszystkie w/w dokumenty także dotyczące podwykonawców.
5.2 W części II - mrożonki owocowe i warzywne
1. Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.:
- ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności
- realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP
2. Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 ), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane.
3. Zdjęcia jednostkowego opakowania oferowanego produktu z widoczną, czytelną etykietą ze składem oraz oznakowaniem nr pozycji zgodnie z arkuszem ofertowym.
4. Certyfikaty systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnie z którymi pracuje producent oferowanych wyrobów : IFS lub BRC lub FSSC 22000 lub 2200:2005), ważne kopie w języku polskim lub angielskim.
5. W przypadku, gdy przedmiot umowy lub jego część realizowany jest przez podwykonawców należy przedstawić wszystkie w/w dokumenty także dotyczące podwykonawców.
5.3 W części III - ryby mrożone i przetwory rybne
1. Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.:
- ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności
- realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP
2. Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane.
3. Zdjęcia jednostkowego opakowania oferowanego produktu z widoczną, czytelną etykietą ze składem oraz oznakowaniem nr pozycji zgodnie z arkuszem ofertowym.
4. Certyfikaty systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnie z którymi pracuje producent oferowanych wyrobów : IFS lub BRC lub FSSC 22000 lub 2200:2005), ważne kopie w języku polskim lub angielskim.
5. W przypadku, gdy przedmiot umowy lub jego część realizowany jest przez podwykonawców należy przedstawić wszystkie w/w dokumenty także dotyczące podwykonawców.
5.4 W części IV- pieczywo
1. Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.:
- ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności
- realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP
2. Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane.
3. Poz. 13 chleb z niskim Indeksem Glikemicznym: karta specyfikacji produktu/karta produktu (min. skład oraz wartość odżywcza) oraz rekomendacja Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków.
4. Poz. 3 chleb żytni razowy: karta specyfikacji produktu/karta produktu (min. skład oraz wartość odżywcza)
5. W przypadku, gdy przedmiot umowy lub jego część realizowany jest przez podwykonawców należy przedstawić wszystkie w/w dokumenty także dotyczące podwykonawców.
5.5 W części V - mleko, jego przetwory i tłuszcze roślinne
1. Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.:
- ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności
- realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP
2. Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 ), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane.
3. Zdjęcia jednostkowego opakowania oferowanego produktu z widoczną, czytelną etykietą ze składem oraz oznakowaniem nr pozycji zgodnie z arkuszem ofertowym
4. Certyfikaty systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnie z którymi pracuje producent oferowanych wyrobów : IFS lub BRC lub FSSC 22000 lub 2200:2005), ważne kopie w języku polskim lub angielskim.
5. W przypadku, gdy przedmiot umowy lub jego część realizowany jest przez podwykonawców należy przedstawić wszystkie w/w dokumenty także dotyczące podwykonawców.
5.6 W części VI - drób i podroby drobiowe
1. Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.:
- ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności
- realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP
2. Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 ), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane.
3. W przypadku, gdy przedmiot umowy lub jego część realizowany jest przez podwykonawców należy przedstawić wszystkie w/w dokumenty także dotyczące podwykonawców.
5.7 W części VII - mięso i jadalne surowce rzeźne świeże
1. Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.:
- ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności
- realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP
2. Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (wg ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 itp.) oraz jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane.
3. W przypadku, gdy przedmiot umowy lub jego część realizowany jest przez podwykonawców należy przedstawić wszystkie w/w dokumenty także dotyczące podwykonawców.
5.8 W części VIII - wędliny
1. Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.:
- ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności
- realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP
2. Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 ), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane.
3. Zdjęcia jednostkowego opakowania oferowanego produktu z widoczną, czytelną etykietą ze składem. Etykiety zgodne z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2001 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Czytelne, zawierające nazwę handlową, producenta, nazwy i skład proponowanych produktów. Etykiety w celu prawidłowej identyfikacji muszą być oznakowane nr asortymentu, zgodnie z arkuszem ofertowym.
4. Karta produktu /specyfikacja produktu potwierdzona przez producenta, minimum jaki musza zawierać: charakterystyka/opis wyrobu, jego skład oraz wartość odżywcza, sposób pakowania i znakowania. Karty oznakowane nr asortymentu, zgodnie z arkuszem ofertowym.
5. W przypadku, gdy przedmiot umowy lub jego część realizowany jest przez podwykonawców należy przedstawić wszystkie w/w dokumenty także dotyczące podwykonawców.
5.9 W części IX - jaja
1. Badanie z ostatniego kwartału fermy i jaj w kierunku Salmonelli
2. Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.:
- ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności
- realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP
3. Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 itp.) oraz jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane.
4. W przypadku, gdy przedmiot umowy lub jego część realizowany jest przez podwykonawców należy przedstawić wszystkie w/w dokumenty także dotyczące podwykonawców.
5.10 W części X - naturalna woda źródlana do urządzeń dozujących
1. Deklarację zgodności lub atesty na materiał opakowaniowy: butle, kubki oraz wszelkie części urządzeń mające bezpośredni kontakt z dozowaną wodą (w odniesieniu do Rozp. 1935/2004, 2023/2006 oraz 2002/72).
2. Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym PPIS z ostatnich 12 mieś zawierającą min.:
- ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności
- realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP
W przypadku dedykowanego do obsługi umowy oddziału także dokumenty dotyczące danej lokalizacji.
3. Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 ), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane.
4. Certyfikaty systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnie z którymi pracuje producent oferowanych wyrobów : IFS lub BRC lub FSSC 22000 lub 2200:2005), ważne kopie w języku polskim lub angielskim
5. W przypadku, gdy przedmiot umowy lub jego część realizowany jest przez podwykonawców należy przedstawić wszystkie w/w dokumenty także dotyczące podwykonawców.
5.11 W części XI - artykuły ogólnospożywcze
1. Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.:
- ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności
- realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP
2. Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane.
3. Środki spożywcze b/glutenowe i b/mleczne, poz. 16, 20, 21, 35, 36, 37, 39, 71, 72, 130-133, 141, 142, 148, 150, 151, 152 wymagane zdjęcia oryginalnych opakowań oferowanych produktów z widoczną etykietą, zgodna z Rozp. 1169/2011, ze składem, wartością odżywczą oraz deklaracją producenta co do zawartości alergenów. Zdjęcia oznakowane nr pozycji zgodnie z arkuszem ofertowym. Potwierdzenie zgodności oferowanych produktów z wymaganiami.
4. Środki spożywcze, poz. 21,59,63, 89, 91, 129, 147 wymagane próbki oferowanych produktów, w oryginalnym, zamkniętym opakowaniu producenta, z pełną etykietą zgodnie z Rozp. 1169/2011, w ilości 1 szt. Próbki oznakowane nr pozycji zgodnie z arkuszem ofertowym. Potwierdzenie zgodności oferowanych produktów z wymaganiami.
5. Środki spożywcze, poz. 14, 46, 90 wymagane próbki oferowanych produktów, w oryginalnym, zamkniętym opakowaniu producenta, z pełną etykietą zgodnie z Rozp. 1169/2011, w ilości 1 szt. Próbki oznakowane nr pozycji zgodnie z arkuszem ofertowym. Ocena jakości oraz cech organoleptyczna oferowanych produktów i ich zgodności z wymaganiami.
6. W przypadku, gdy przedmiot umowy lub jego część realizowany jest przez podwykonawców należy przedstawić wszystkie w/w dokumenty także dotyczące podwykonawców.
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
6.1 Sporządzony przez wykonawcę, według wzoru stanowiącego załącznikami nr 1 od A do K do SIWZ, formularz ofertowy.
6.2 Sporządzony przez wykonawcę, według wzoru stanowiącego załącznikami nr 3 od A do K do SIWZ, Formularz cenowy również w wersji edytowalnej Word lub Excel na płycie CD lub DVD.
6.3. Dokument KRS lub CEDiG w celu weryfikacji osób uprawnionych do reprezentowania wykonawcy tym samym składania oświadczenia woli.
6.4. Oświadczenie o którym mowa w rozdziale VI pkt 1.1 SIWZ.
6.5. Dokumenty o których mowa w rozdziale VI pkt 5 SIWZ.