jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Przetarg

Sukcesywne dostawy art. ogólnospożywczych (przyprawy, koncentraty, sosy w proszku, wyroby sojowe), ryb, warzyw i dań mrożonych do Aresztu Śledczego w Szczecinie.

14-04-2017, 00:00

Dane kontaktowe

AresztŚledczy
ul. Kaszubska 28,70-952 Szczecin
tel. 91 4809100, 4809151, 52
fax. 914 809 260
http:// www.sw.gov.pl

Kontaktując się z firmą powiedz, że zdobyłeś o niej informacje dzięki portalowi elektryka.org!
Dziękujemy!
Szczegóły przetargu

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia (jeżeli dotyczy):

http://www.sw.gov.pl

Ogłoszenie nr 67332 - 2017 z dnia 2017-04-14 r.
Szczecin: Sukcesywne dostawy art. ogólnospożywczych (przyprawy, koncentraty, sosy w proszku, wyroby sojowe), ryb, warzyw i dań mrożonych do Aresztu Śledczego w Szczecinie.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy, krajowy numer identyfikacyjny 62648400000, ul. ul. Kaszubska  28, 70-952   Szczecin, woj. zachodniopomorskie, państwo Polska, tel. 91 4809100, 4809151, 52, e-mail [email protected], faks 914 809 260.
Adres strony internetowej (URL): www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyna więziennictwa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
nie

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
tak
www.sw.gov.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
w formie pisemnej
Adres:
Areszt Śledczy, ul. Kaszubska 28, 70-226 Szczecin

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy art. ogólnospożywczych (przyprawy, koncentraty, sosy w proszku, wyroby sojowe), ryb, warzyw i dań mrożonych do Aresztu Śledczego w Szczecinie.
Numer referencyjny: D/Kw.2232.06.2017
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
nie

II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy art. ogólnospożywczych (przyprawy, koncentraty, sosy w proszku, wyroby sojowe), ryb, warzyw i dań mrożonych do magazynu Aresztu Śledczego w Szczecinie. Pakiet I (przyprawy, koncentraty, sosy w proszku, wyroby sojowe): Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Przyprawa uniwersalna typu kucharek kg 60 15871270-7 PN-EN 13188 2. Przyprawa pięciu smaków (do potraw chińskich) kg 20 15871270-7 PN-EN 13188 3. Przyprawa do gyrosa kg 20 15871270-7 PN-EN 13188 4. Bazylia kg 4 15872000-1 PN-A-86960 5. Cynamon kg 10 15872000-1 BN-68/8132-09 6. Czosnek granulowany kg 40 15871000-4 PN-A-86967 7. Koper suszony kg 15 15871000-4 PN-A-86967 8. Kwasek cytrynowy kg 20 15890000-3 PN-81/A-79734 9. Liść laurowy kg 15 15871000-4 PN-R-87022 10. Gałka muszkatołowa kg 10 15872300-4 PN-A-86955:1:1997 11. Ziele angielskie kg 20 15870000-7 BN-648132-14 12. Przyprawa goździki kg 2 15870000-7 PN-A-86967 13. Majeranek kg 40 15872000-1 PN-A-86958 14. Musztarda butelka lub słoik kg 150 15871250-1 PN-A-86964 15. Ocet l 60 15871120-1 PN-72/A-79733 16. Pieprz czarny mielony kg 60 15872100-2 PN-A-86965 17. Zioła prowansalskie kg 10 15872000-1 PN-A-86960 18. Papryka mielona ostra kg 60 15871000-4 PN-A-86955 19. Sól spożywcza kg 1200 15872400-5 PN-C-84081-2 20. Soda oczyszczona spożywcza kg 10 15890000-3 PN-EN 13188 20. Herbata granulowana kg 400 15863000-5 PN-ISO 3720 21. Przyprawa do zup w płynie l 1800 15890000-3 PN-A-94052 22. Oregano kg 6 15872000-1 PN-A-86960 23. Curry kg 4 15871200-6 PN-R-87022 24. Rosół drobiowy w proszku (baza) kg 80 15891400-4 PN-A-97052 25. Żurek w proszku (baza) kg 80 15891400-4 PN-A-94050 26. Sos pieczarkowy w proszku kg 100 15871260-4 PN-A-86951 27. Sos pieczeniowy ciemny w proszku kg 60 15871260-4 PN-A-86951 28. Zupa ogonowa w proszku kg 60 15891400-4 PN-A-94050 29. Barszcz biały w proszku kg 60 15871260-4 PN-A-86951 30. Barszcz czerwony w proszku kg 60 15871260-4 PN-A-86951 31. Sos boloński kg 50 15871260-4 PN-A-86951 32. Soja (granulat) kg 300 15890000-3 PN-ISO 5506 33. Soja (kostka 06) kg 350 15890000-3 PN-ISO 5506 34. Kotlety sojowe schabowe kg 100 15890000-3 PN-ISO 5506 35. Ketchup butelka lub słoik kg 200 15871230-5 PN-A-82013:1996 36. Majonez butelka lub słoik kg 200 15871273-8 PN-A-86950:1995 37. Chrzan słoik kg 100 15331400-1 PN/R-75520 38. Woda mineralna niegazowana (but. 1,5l) l 9000 15981000-8 PN-Z-11001-2 39. Koncentrat pomidorowy puszka 30% kg 1500 15331427-6 PN-75/A-77601 40. Szczaw (słoik) konserwowy kg 200 15332170-6 PN-A-77807:1997 41. Kukurydza konserwowa puszka lub słoik kg 400 15331400-1 PN-A-77807 42. Papryka konserwowa czerwona puszka lub słoik kg 300 15331400-1 PN-PN/A-77806 43. Groszek konserwowy puszka lub słoik kg 300 15331400-1 PN-76/A-77803 44. Fasola czerwona konserwowa słoik lub puszka kg 150 15331400-1 PN-V-74016:2001 Pakiet II (ryby): Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Filet z morszczuka / mintaja / miruny / dorsza (mrożony, ze skórą, rozmiar 100 200 g) kg 900 15222000-0 PN-A-86759 2. Kostka z fileta z mintaja / morszczuka (mrożona) kg 700 15221000-3 PN-75/A-86764 3. Burgery rybne panierowane o wadze 1 szt ok. 100g (mrożone) kg 1000 15229000-9 PN-A-86769 4. Płaty ze śledzia (mrożone) kg 200 15221000-3 PN-A-86759 5. Płaty śledziowe w salinacie kg 300 15233000-0 PN-92/A-86758 6. Makrela wędzona o wadze 1 szt ok. 200g (tusza) kg 100 15234000-7 PN-85/A-86772 Pakiet III (warzywa mrożone): Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Mieszanka wieloskładnikowa mrożona kg 800 15331170-9 PN-A-78602 2. Mieszkanka 2-składnikowa marchew + groszek mrożona kg 700 15331170-9 PN-A-78602 3. Kalafior mrożony kg 800 15331170-9 PN-A-78602 4. Brokuł mrożony kg 800 15331170-9 PN-A-78602 5. Szpinak mrożony kg 400 15331170-9 PN-A-78602 6. Warzywa leczo mrożone kg 300 15331170-9 PN-A-78602 7. Pieczarki mrożone kg 300 15331170-9 PN-A-78602 8. Włoszczyzna w paski (bez warzyw kapustnych i strączkowych) mrożona kg 700 15331170-9 PN-A-78602 9. Mieszanka chińska mrożona kg 300 15331170-9 PN-A-78602 10. Mieszanka węgierska mrożona kg 300 15331170-9 PN-A-78602 11. Zupa grzybowa kg 200 15331170-9 PN-A-78602 12. Zupa barszcz ukraiński kg 200 15331170-9 PN-A-78602 13. Jagody mrożone kg 200 15330000-0 PN-A-78652 14. Truskawki mrożone kg 400 15330000-0 PN-A-78652 Pakiet IV (dania mrożone): Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Uszka z kapustą i grzybami mrożone kg 50 15851000-8 PN-A-82201 2. Pierogi z serem mrożone kg 300 15851000-8 PN-A-82201 3. Pierogi ruskie kg 200 15851000-8 PN-A-82201 4. Knedle z truskawkami kg 300 15851000-8 PN-A-82201 Powyższe zestawienie oznacza kolejno: przedmiot zamówienia, zapotrzebowanie ilościowe, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, Polską Normę. 1. Podane w opisach nazwy własne nie mają na celu naruszenia art. 7 i 29 ustawy PZP, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych zamawiającego. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne, tzn. posiadające cechy, właściwości, jakość, nie gorsze niż opisane w przedmiocie zamówienia. Wykazanie równoważności zaoferowanego przedmiotu spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 2. Podane ilości poszczególnych produktów żywnościowych są ilościami szacunkowymi. Ilość dostarczanego Towaru może ulec pomniejszeniu o 30%. Wykonawcy przysługuje prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Ostateczny rozmiar zamówienia nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. 2. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami i posiadać aktualny Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Musi być wolny od wad i zanieczyszczeń, posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Wszystkie artykuły muszą posiadać termin przydatności do spożycia min do kolejnej dostawy. 3. Wykonawca przedmiot zamówienia musi dostarczać w zamkniętych, oryginalnych i nieuszkodzonych opakowaniach. Treść etykiet na opakowaniach winna zawierać informacje w języku polskim o nazwie i adresie producenta, o parametrach fizyko-chemicznych produktu oraz o dacie przydatności do spożycia zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. 4. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych produktów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. 5. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 6. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. 7. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 8. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 ustawy PZP. 9. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę następujących prac związanych z rozmieszczeniem i instalacją przedmiotu dostawy. 10. Zamawiający nie wymaga zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia.

II.5) Główny kod CPV: 15871270-7
Dodatkowe kody CPV:15222000-0, 15331170-9, 15851000-8
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
Okres w miesiącach: 12

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: za spełniających ten warunek Zamawiający uzna Wykonawców, którzy wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują dostawy w zakresie niezbędnym do potwierdzenia spełniania w/w warunku, przez co Zamawiający rozumie realizację w okresie trzech ostatnich lat przed upływem terminu składania ofert, minimum trzech dostaw odpowiadających swoim rodzajem dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia. Jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, spełnienie niniejszego warunku powinno nastąpić w tym okresie. Wykonawcy muszą podać Zamawiającemu dane dotyczące zrealizowanych w tym okresie dostaw odpowiadających swoim zakresem przedmiotowi zamówienia ze wskazaniem przedmiotu, wartości, dat wykonania i podmiotów na rzecz których dostawy zostały wykonane (w tym celu posłużyć może Załącznik nr 6) oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp nie
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
wykaz wykonanych dostaw Załącznik nr 6 wraz z referencjami lub innymi dokumentami potwierdzającymi, że wykazane dostawy zostały wykonane należycie wystawionymi przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
nie

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
nie

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Aukcja wieloetapowa
etap nrczas trwania etapu

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Licytacja wieloetapowa
etap nrczas trwania etapu

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 24/04/2017, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: 1    Nazwa: Dostawa art. ogólnospożywczych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Pakiet I (przyprawy, koncentraty, sosy w proszku, wyroby sojowe): Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Przyprawa uniwersalna typu kucharek kg 60 15871270-7 PN-EN 13188 2. Przyprawa pięciu smaków (do potraw chińskich) kg 20 15871270-7 PN-EN 13188 3. Przyprawa do gyrosa kg 20 15871270-7 PN-EN 13188 4. Bazylia kg 4 15872000-1 PN-A-86960 5. Cynamon kg 10 15872000-1 BN-68/8132-09 6. Czosnek granulowany kg 40 15871000-4 PN-A-86967 7. Koper suszony kg 15 15871000-4 PN-A-86967 8. Kwasek cytrynowy kg 20 15890000-3 PN-81/A-79734 9. Liść laurowy kg 15 15871000-4 PN-R-87022 10. Gałka muszkatołowa kg 10 15872300-4 PN-A-86955:1:1997 11. Ziele angielskie kg 20 15870000-7 BN-648132-14 12. Przyprawa goździki kg 2 15870000-7 PN-A-86967 13. Majeranek kg 40 15872000-1 PN-A-86958 14. Musztarda butelka lub słoik kg 150 15871250-1 PN-A-86964 15. Ocet l 60 15871120-1 PN-72/A-79733 16. Pieprz czarny mielony kg 60 15872100-2 PN-A-86965 17. Zioła prowansalskie kg 10 15872000-1 PN-A-86960 18. Papryka mielona ostra kg 60 15871000-4 PN-A-86955 19. Sól spożywcza kg 1200 15872400-5 PN-C-84081-2 20. Soda oczyszczona spożywcza kg 10 15890000-3 PN-EN 13188 20. Herbata granulowana kg 400 15863000-5 PN-ISO 3720 21. Przyprawa do zup w płynie l 1800 15890000-3 PN-A-94052 22. Oregano kg 6 15872000-1 PN-A-86960 23. Curry kg 4 15871200-6 PN-R-87022 24. Rosół drobiowy w proszku (baza) kg 80 15891400-4 PN-A-97052 25. Żurek w proszku (baza) kg 80 15891400-4 PN-A-94050 26. Sos pieczarkowy w proszku kg 100 15871260-4 PN-A-86951 27. Sos pieczeniowy ciemny w proszku kg 60 15871260-4 PN-A-86951 28. Zupa ogonowa w proszku kg 60 15891400-4 PN-A-94050 29. Barszcz biały w proszku kg 60 15871260-4 PN-A-86951 30. Barszcz czerwony w proszku kg 60 15871260-4 PN-A-86951 31. Sos boloński kg 50 15871260-4 PN-A-86951 32. Soja (granulat) kg 300 15890000-3 PN-ISO 5506 33. Soja (kostka 06) kg 350 15890000-3 PN-ISO 5506 34. Kotlety sojowe schabowe kg 100 15890000-3 PN-ISO 5506 35. Ketchup butelka lub słoik kg 200 15871230-5 PN-A-82013:1996 36. Majonez butelka lub słoik kg 200 15871273-8 PN-A-86950:1995 37. Chrzan słoik kg 100 15331400-1 PN/R-75520 38. Woda mineralna niegazowana (but. 1,5l) l 9000 15981000-8 PN-Z-11001-2 39. Koncentrat pomidorowy puszka 30% kg 1500 15331427-6 PN-75/A-77601 40. Szczaw (słoik) konserwowy kg 200 15332170-6 PN-A-77807:1997 41. Kukurydza konserwowa puszka lub słoik kg 400 15331400-1 PN-A-77807 42. Papryka konserwowa czerwona puszka lub słoik kg 300 15331400-1 PN-PN/A-77806 43. Groszek konserwowy puszka lub słoik kg 300 15331400-1 PN-76/A-77803 44. Fasola czerwona konserwowa słoik lub puszka kg 150 15331400-1 PN-V-74016:2001
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15871270-7
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriaZnaczenie
cena100
6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr: 2    Nazwa: Dostawa ryb
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Pakiet II (ryby): Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Filet z morszczuka / mintaja / miruny / dorsza (mrożony, ze skórą, rozmiar 100 200 g) kg 900 15222000-0 PN-A-86759 2. Kostka z fileta z mintaja / morszczuka (mrożona) kg 700 15221000-3 PN-75/A-86764 3. Burgery rybne panierowane o wadze 1 szt ok. 100g (mrożone) kg 1000 15229000-9 PN-A-86769 4. Płaty ze śledzia (mrożone) kg 200 15221000-3 PN-A-86759 5. Płaty śledziowe w salinacie kg 300 15233000-0 PN-92/A-86758 6. Makrela wędzona o wadze 1 szt ok. 200g (tusza) kg 100 15234000-7 PN-85/A-86772
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15222000-0
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriaZnaczenie
6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr: 3    Nazwa: Dostawa warzyw mrożonych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Pakiet III (warzywa mrożone): Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Mieszanka wieloskładnikowa mrożona kg 800 15331170-9 PN-A-78602 2. Mieszkanka 2-składnikowa marchew + groszek mrożona kg 700 15331170-9 PN-A-78602 3. Kalafior mrożony kg 800 15331170-9 PN-A-78602 4. Brokuł mrożony kg 800 15331170-9 PN-A-78602 5. Szpinak mrożony kg 400 15331170-9 PN-A-78602 6. Warzywa leczo mrożone kg 300 15331170-9 PN-A-78602 7. Pieczarki mrożone kg 300 15331170-9 PN-A-78602 8. Włoszczyzna w paski (bez warzyw kapustnych i strączkowych) mrożona kg 700 15331170-9 PN-A-78602 9. Mieszanka chińska mrożona kg 300 15331170-9 PN-A-78602 10. Mieszanka węgierska mrożona kg 300 15331170-9 PN-A-78602 11. Zupa grzybowa kg 200 15331170-9 PN-A-78602 12. Zupa barszcz ukraiński kg 200 15331170-9 PN-A-78602 13. Jagody mrożone kg 200 15330000-0 PN-A-78652 14. Truskawki mrożone kg 400 15330000-0 PN-A-78652
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15331170-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriaZnaczenie
cena100
6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr: 4    Nazwa: Dostawa dań mrożonych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Pakiet IV (dania mrożone): Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Uszka z kapustą i grzybami mrożone kg 50 15851000-8 PN-A-82201 2. Pierogi z serem mrożone kg 300 15851000-8 PN-A-82201 3. Pierogi ruskie kg 200 15851000-8 PN-A-82201 4. Knedle z truskawkami kg 300 15851000-8 PN-A-82201
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15851000-8
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriaZnaczenie
cena100
6) INFORMACJE DODATKOWE: