28-11-2011, 00:00
Powiat KoneckiZadanie IDostawa ryb i konserwy rybnychZadanie IIDostawa warzyw i owoców mrożonych
ul. Staszica 2 2,26-200 Końskie
tel. 0-41 372 41 34
fax. 0-41 372 83 20
e-mail: [email protected]
Końskie: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy:
Zadanie I
Ryb i konserwy rybnych
Zadanie II
Warzyw i owoców mrożonych do magazynu DPS Cichy Zakątek w
Numer ogłoszenia: 310107 - 2011; data zamieszczenia: 28.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Konecki , ul. Staszica 2, 26-200 Końskie, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 372 41 34, faks 0-41 372 83 20.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy: Zadanie I Ryb i konserwy rybnych Zadanie II Warzyw i owoców mrożonych do magazynu DPS Cichy Zakątek w.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wykonawca może złożyć ofertę na 2 zadania. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. na zadanie I lub na zadanie II. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi kosztorys cenowy - załącznik nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Ilości poszczególnych asortymentów w kosztorysie cenowym są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulegać zmianie (zmniejszeniu bądź zwiększeniu) w ramach wartości umowy. Zadanie I Załącznik nr 2 Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy ryb i konserw rybnych Kod CPV15200000-0 L.p. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cena netto Wartość netto poz. 4 x 5 Stawka podatku VAT w % Wartość podatku VAT poz. 6 x 7 Wartość ogółem brutto poz. 6 + 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1. Filet z mintaja schater bez lodu kg 400 2. Filet z miruny ze skórą kg 300 3. Karp filet kg 10 4. Rolmopsy kg 6 5. Śledzie po kaszubsku kg 150 6. Makrela wędzona kg 250 7. Paprykarz szczeciński 135 g szt. 300 8. Sardynka w oleju 125 g szt. 400 9. Sardynka w pomidorach 125g szt. 400 10. Szprot w oleju szt. 300 11. Szprot w pomidorach szt. 300 12. Śledź po wiejsku kg 80 13. Tuńczyk w sosie własnym 185 g szt. 100 Zadanie II Załącznik nr 2 Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych kod CPV15331170-9, 15896000-5 L.p. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cena netto Wartość netto poz. 4 x 5 Stawka podatku VAT w % Wartość podatku VAT poz. 6 x 7 Wartość ogółem brutto poz. 6 + 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1. Brokuły mrożone kg 150 2. Fasolka szparagowa kg 500 3. Leczo kg 150 4. Mieszanka kompotowa kg 1.200 5. Mieszanka warzywna 7 składnikowa kg 400 6. Szpinak mrożony kg 8 7. Uszka z kapustą i grzybami 350g szt. 60 8. Włoszczyzna mrożona paski kg 250.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wpłaty wadium.
III.2) ZALICZKI
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
- Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, według wzoru zał. nr 4 do SIWZ. W przypadku oferty składanej przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego oświadczenie o spełnieniu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 składa co najmniej jeden z wykonawców - Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust.1 pkt 2 ustawy wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy. W przypadku oferty składanej wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego dokumenty potwierdzające, że wykonawca nie podlega wykluczeniu składa każdy z wykonawców oddzielnie. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez wykonawcę lub osobę/osoby uprawnione do podpisania oferty.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.konecki.wrota-swietokrzyskie.pl/web/guest/dps_konskie_zamowienia_publiczne
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Cichy Zakątek
ul. Warszawska 25
26-200 Końskie
Dział Żywienia.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2011 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Cichy Zakątek ul. Warszawska 25 26-200 Końskie Dział Techniczno - Gospodarczy.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie I Dostawa ryb i konserwy rybnych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie I Załącznik nr 2 Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy ryb i konserw rybnych Kod CPV15200000-0 L.p. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cena netto Wartość netto poz. 4 x 5 Stawka podatku VAT w % Wartość podatku VAT poz. 6 x 7 Wartość ogółem brutto poz. 6 + 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1. Filet z mintaja schater bez lodu kg 400 2. Filet z miruny ze skórą kg 300 3. Karp filet kg 10 4. Rolmopsy kg 6 5. Śledzie po kaszubsku kg 150 6. Makrela wędzona kg 250 7. Paprykarz szczeciński 135 g szt. 300 8. Sardynka w oleju 125 g szt. 400 9. Sardynka w pomidorach 125g szt. 400 10. Szprot w oleju szt. 300 11. Szprot w pomidorach szt. 300 12. Śledź po wiejsku kg 80 13. Tuńczyk w sosie własnym 185 g szt. 100.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie II Dostawa warzyw i owoców mrożonych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie II Załącznik nr 2 Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych kod CPV15331170-9, 15896000-5 L.p. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cena netto Wartość netto poz. 4 x 5 Stawka podatku VAT w % Wartość podatku VAT poz. 6 x 7 Wartość ogółem brutto poz. 6 + 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1. Brokuły mrożone kg 150 2. Fasolka szparagowa kg 500 3. Leczo kg 150 4. Mieszanka kompotowa kg 1.200 5. Mieszanka warzywna 7 składnikowa kg 400 6. Szpinak mrożony kg 8 7. Uszka z kapustą i grzybami 350g szt. 60 8. Włoszczyzna mrożona paski kg 250.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.